Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Vloni nám měnili okna za plastové. Při deštích se silnějším větrem na západní straně mi prosakuje voda okolo parapetů. Je to už několikrát promočené a mám obavy , že se vyskytne plíseň. Po reklamaci mi to zatmelili, ale prosakuje to dál. Poradí mi někdo postup, jak a čím to opravit? Děkuji.
Je tu jen jedna možnost.vydlabat okolo okna omítku až na pěnu,která asi není homogenní asi do hloubky 1 cm a nahradit ji těsnícím tmelem.(akryl),nebo páskem polystyrenu,který se do tmelu vtlačí.Parapetní plech sundat a pod něj pod okno přilepit desku polystyrenu,pokud tam není.Bývá to jeden z tepelných mostů.Plech přilepit zpět nízkoexpanzní pěnou.Pokud to budete reklamovat,tak ať to takhle udělá firma.Pak už není důvod vnikání vody kolem okna.
JABRAKA.
Máte pravdu. Venkovní plechový parapet je zabudovaný na omítce. Ten polystyren tam mají dávat až při zateplování domu. Majitel domu to při zadávání výměny oken nevyžadoval. Projednávali jsme to na schůzi. Jak silný má být polystyren pod plechem?
ale to je potřeba zjistit přesné místo, páč to může být boční spára a podobně, foto by nebylo?
"prosakuje voda okolo parapetů" uvnitř?
Bydlím v panelovém domě. Foto nemám. Voda prosakuje okolo parapetu, nejčastěji pod ním. Na dvou místech pod parapetem, na jednom i nad ním a u jednoho tekla voda i slabým pramínkem po zdi. Vše uvnitř bytu. Mám v pokojích pod okny asi půlmetrové mokré koláče.Reklamační opravu - zatmelení - prováděli z venku na bocích plechového parapetu. Při další reklamaci nám bylo sděleno, že bylo požadováno pouze výměna oken s předpokladem, že nám budou zateplovat dům. Aby nám nezatékalo, tak by jsme museli prý mít nové omítky okolo oken. Mají to dělat až za 5 let, proto bych to chtěla zvenku něčím ,, zapatlat", ať to nemám pořád mokré. Poradíte?
doplněno 31.08.10 20:31:Zatéká pouze na bocích oken, v rohu.
Voda prosakuje - jako voda vytéká zpod parapetu,
"Při další reklamaci nám bylo sděleno, že bylo požadováno pouze výměna oken s předpokladem, že nám budou zateplovat dům."
normální výmluva aby nemuseli řešit špatnou práci.
Ale já bez fotek nepoznám kudy by mohlo téci, vždyť vy ani nesdělíte jak je to začistěné okolo oken, nebo zdali je to vůbec. Co vidíte na venku okolo rámu?
tam tudy někde teče
foto napoví.
Děkuji za odpověď. Nemám to čím vyfotit. Když se podívám z okna na venkovní parapet, tak vidím na konci mezi plech. parapetem a starou omítkou trochu nějakého /asi/ silikonu, tj. co tam nastříkali při reklamaci. Je nás v domě s tímto problémem více nájemníků. Firma která měnila okna toto projednávala s majitelem domu. Ten nám sdělil, že zateplení bude za 5 let a nové omítky nejsou peníze. Zatéká to z venku snad mezi plechem a omítkou na bokách To prosakuje v pokoji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.