Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zalepit díru v nerezu

Od: janinka68* odpovědí: 15 změna:

jak zalepit díru v nerezu(v pračce)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Nejlépe vytáhnout buben a nechat zavařit.

janinka68*
hodnocení

to asi sama nezvládnu:(.děkuji

hanher*
hodnocení

0x

Existují i lepidla, nebo velmi odolné pásky:

KFL 156

lepení nerezu

• určené pro vysokopevnostní spoje zejména nerezu, příp. i ostatních kovových materiálů

• díky síťovému nosiči nedochází k vytékání lepidla a folie má vyšší pevnost při manipulaci

• vytvrzování: 20 min. při 120°C

• pevnost ve smyku: 29 - 34 Mpa

• pevnost v odlupu: 2 - 4 Mpa

jabraka*

Lepidla na tmelení a lepení kovů existují již dlouho,jen je nutno zachovat určité podmínky při lepení.Jeden z odkazů obsahuje i přesný návod.

ceskykutil.cz/... UHU tmel.

JABRAKA

janinka68*
hodnocení

díra je na dně vany

ar*

Janinko68, u naší pračky jsem měl stejný problém, když manželka neprohlédla kapsy u kalhot a klíč buben prorazil. Byla tam jen dirka tak jem ji vyvrtal na průměr 6 a dal jsem tam nerezový šroub s těsněním a už to drží nejakých 10 let. Všechno záleží ,ale na tom jak je díra veliká.

michal958*
hodnocení

0x

pozit tmely na nerez ale nejsou zrovna nejlevnejsi, ja jsenm tio u stare pracky vyresil ze sem tu diru zamazal silikonem ten je odilny proti vode a v je prizny takze diru bych zamazal tim. cena silikonu okolo 80 rti kc

hanher*

Čeština je tak krásná. . .

cyril*

Tak při té kadenci úhozů 800/min občas nějaké to písmenko ulétne, no! *smich*

jabraka*
hodnocení

0x

V každém případě se pračka musí rozebrat.Pak stačí ustřihnout plíšek z nerezu,třeba z nějakého nádobí,které už nepotřebujeme a po očištění plechu nalepit záplatu.Lepidlo tuhne asi 24 hodin a už to bude držet do smrti.

JABRAKA

hodnocení

0x

Podle velikosti poškození by mohlo být také zajímavé , do otvoru, kterým uniká voda , vložit nýt a roznýtovat.Otvor případně zvětšit podle použitého nýtu , podle potřeby použít podložení podložkou z nerez plechu a ještě aplikovat vhodné lepidlo - těsnění.Nýt bych použil měděný. Je to provizorní řešení na delší dobu.miro

jabraka*

Miro,ta kombinace několika kovů je vražedná.Mohlo by to vyžrat díru ještě větší.

JB

P.Jabraka zdravím Vás . Vždy si mimořádně cením vašich rad a doporučení. U mé pračky TATRAMA staré více jak 10 let , na uzavíracím víku pracího bubnu jsou mosazné nýty , já jsem při uvolnění závěsu víka použil měděné a dosud není vidět žádný náznak elektrokoroze. Jistě by bylo možnost použít i nýt nerez , čímž by byly obavy z koroze vyřešené . miro

hodnocení

0x

Víte naprosto jistě, že máte díru ve dně vany pračky? K čerpadlu vede gumové kolínko, ve kterém se ždímáním prodře dírka a pračka teče. Kolínko za 50kč.;)

janinka68*
hodnocení

vím to 100%,původně tam byl připevněn držák na topnou spirálu!vyměňovali jsme ložiska a při vytahování bubnu jsme vyrvali podpěrku spirály.dirka je zatím jakousi gumovou čepičkou utěsněná a rozepřená šroubečkem.mám jen strach co to udělá po několika vyvářkách.všem moc děkuji za užitečné rady a nápady,a omlou vám se(psaní je můj hrob,ústně mi to jde líp*vtip*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]