Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Realizovaná stavba nesouhlasí s PD

Od: riky99* odpovědí: 3 změna:

Během rekonstrukce RD jsme se odchýlili od projektové dokumentace.Jak zaznamenat změny v PD? Na stavebním úřadě mi před stavbou řekli, že musím každou změnu zaznamenat do PD. Vzhledem k tomu, že to byl starý dům, nakonec nesouhlasí výška podlah , okna se musela o 30cm zmenšit apod.Poradíte co s tím , aby nebyly na stavebním úřadu problémy?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Existuje terminus technikus: "Změna stavby před dokončením" pro stavební úřad. Vyhotoví projekt/dokumentace změn stavby v průběhu prací a předloží se úřadu. Projektant, co Vám zpracovával dokumentaci, by si s tím měl umět poradit. (jen obecně...sorry)

vosikac*
hodnocení

1x

Jak píše "miramira".

Pokud se jedná o drobnosti, což bych řekl, že je Váš případ, stačí změny zaznamenat do původní projekt. dokumentace.S tím si určitě poradí projektant, který projekt zhotovil, případně Váš stavební dozor (technický dozor stavby - TDS).

Myslím že je i zbytečné ve Vašem případě žádat stav. úřad o "Souhlas se změnou stavby před dokončením", navíc pokud Vám bylo přímo na stav. úřadě řečeno, že stačí menší změny zaznamenat do stávající projekt. dokumentace.

Ale pokud chcete mít jistotu, zajděte na stav. úřad a zeptejte se.

Já v projektu nedodržel pomalu nic a problém s informacemi nebyl;) Akorát ty změny byly větších rozměrů, jako je vytažení stropů nad stání pro auto a přidání dalších dvou místností, a bohužel jsem změny díky špatně fungujícímu TDS včas neohlásil na st. úřad, tak mi jen řekli, ať si nechám vypracovat novou projekt. dokumentaci a vyplním "Souhlas se změnou stavby před dokončením" a vše bylo v pořádku.

A pro příště mi bylo řečeno, že vše je jen o komunikaci se stav. úřadem a nic se nemá nechat zajít tak daleko.Hlavy netrhají;)

hodnocení

0x

sežeňte projektanta, který to překreslí podle reality. Po nás požadovali projektanta, který má "certifikaci" k projektování. Pak stačí požádat na SU o změnu stavby před dokončením a hurá :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]