Nejste přihlášen/a.
Zdravám Vás,
prosím o pomoc.Mám byt - novostavbu (cca 6 let starou) Jedná se o zděný byt v horním patře pod střechou.Začli se mi objevovat praskliny na omítce v rohách nahoře.Pro lepší představu přikládám foto.Prosím o rady čím nejlépe praskliny spravit a čím je to způsobeno
děkuji všem
Problém je u novostaveb dost častý,stavba se sesychá a spoj stropu a stěn je na to obzvlášť náchylný.odstranění prasklinek je možné dvěma způsoby.Jednak do prasklin,které se vyškrábnou trochu do hloubky aplikujeme akrylový tmel.Já vždy doporučuji dekorační lišty,nalepené do koutů kolem stropu.Pak se zalepí spárky kolem nich a celé se to natře barvou stropu.
JABRAKA
To je klasická závada špatné technologie nanášení omítky v příliš silné vrstvě v jednom kroku. Řešení je jediné - přetáhnout celý roh lepidlem s perlinkou a vymalovat. Tmelení praskliny akrylátovým tmelem je fušeřina.
Tuto opravu praskliny v koutu stropu jsme opravovali mnohokrát a vždy bez problémů.Jen je nutno prasklinu proškrábnout hlouběji,aby tmel držel omítku ve větší ploše.Pak je možné opravené místo ještě natáhnout finální stěrkou.Je to mnohem levnější oprava,než na celou plochu lepit perlinku.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.