Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hliník a bezšroubové přístroje

Od: koki* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

koupil jsem si nové zásuvky a vypínače od ABB, ale bohužel všechny strojky jsou bezšroubove. Doma mám rozvody z hliníku bez husího krku , ale v některých zásuvkách je měď , bohužel jen lanko. Jaké navrhujete řešení - přemýšlel jsem o čokoládách, ale v případě hliníku to není zrovna nejlepší řešení a navíc nacpat čokoládu a dvojzásuvku do jedné krabice je téměř nemožné. Instalaci měnit nehodlám, jedině vytáhnout měďené lanko, které je v husím krku a vyměnit za cyky. Ale jak s hliníkem?

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Na hliník celkem fungují WAGOsvorky. Na měděné lanko čokoláda (případně výměna, jak píšete). Pokud jste použil standartní KU68, spoje se pod zásuvku vejdou, mám vyzkoušené. Pokud jste použil mělčí KP68, budete mít asi trochu problémy, ale "Waginy" jsou ploché a možná se pod dvojzásuvku vejdou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]