Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak využít stará cd?

Od: lukvera* odpovědí: 18 změna:

prosím, ví někdo, jak se dají využít stará CD, než je zbytečně vyhazovat? díky za nápady :)

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Kochejte se, inspirujte, tvořte ... http://www.interbent.com/22-ways-to-make-old-cds-awesome-again/ , toto bych kdysi vážně ocenil :

, něco pro elektrikáře :

, a toto vypadá celkem zajímavě :

sebod*

teda sloníku *palec*. Hned mám inspiraci. Ta stěna je prostě super *ua* Jen nevím, nevím, až to večer předestřu příteli, jestli bude taky nadšenej, že musí něco dělat :D

marenka*

Taky se mi líbí ta stěna, jen nemůžu přijít na to, jak je udělaná. *zed*

slonbonjohn*

Právě jsem se taky tak trochu inspiroval a popřemýšlím, jestli bych navytapetoval takto strop v předsíni. To bude světla! A je to jenom nalepený, takže věřím, že třeba i podlepená CD papírem by mohla držet dobře lepidlem na podhledové desky.

marenka*

Právě že mě zaujalo to světlo, i když já bych asi nelepila celá CD, ale rozbitá na kousky, jako mozaiku. Mám taky pár tmavých koutů. *frajer*

kato*

Pěkný odkazy

binka*
hodnocení

0x

Dost lidí je věší kolem baráku, aby mu tam nehnízdili ptáci. Z hlediska estetiky - nic moc. Moje dcera je zase žebrá do školy, mají je nosit, prý z nich něco vyrábějí. Zatím jsem ale žádný výtvor neviděla, asi mají nedostatek...*nevi*

1jara*
hodnocení

0x

Nařezat na pásky a přilepit nad podlahu v pásech jako sokl.

jabraka*
hodnocení

0x

Jedno neuvěřitelné využití jsem vymyslel při posledním zatmění slunce.Nepotištěné CD je dokonalý filtr pro pozorování zatmění slunce.

JABRAKA

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Takhle se jich dá využít celkem dost:

http://www.tcnj.edu/ jones37/cd.html

doplněno 29.08.10 19:03:

Oprava linku:

http://www.tcnj.edu/ jones37/cd.html

doplněno 29.08.10 19:06:

Tak nevím..sem to nejde vložit. Mezi lomítkem za edu a jones, má být ležatá vlnovka.

marenka*

tcnj.edu/...

to zkusím

doplněno 30.08.10 18:13:

tcnj.edu/...

hanher*

*nevi* taky nende*nevi*

terezkaterka*
hodnocení

0x

V časopise Praktická elektronika č.7/2007 je plánik na elegantné tienidlá na luster. Aj ja si ho chcem vyrobiť, ale mám ešte málo CD-čiek.

riky99*
hodnocení

0x

Je to fungující plašidlo na ptáky, obzvlᡚ na špačky. Stačí rozvěsit na větve.

janourecek*
hodnocení

0x

zahrát si cédečkovou válku :-D ale docela to do hlavy cédéčkama bolí ale je při tom zábava :-D

buss
hodnocení

0x

Venku mi CD visí už jakýsi rok na stromech, že by to nějak plašilo ftáky jsem si nevšiml. Ale je to pěkné, jak se odráží slunko a pak i v noci světlo. Chce to ale originály, ne pálené doma aby to vydrželo. Domácí poměrně rychle "olezou" a je to čiré, pak praskají. Originály vydrží několik let. Dal jsem i na balkon a ptáci si klidně nalétávají. Pěkné je to i v okně, při stažené roletě a pod, aby se to neodráželo při otáčení při spaní dovnitř (ale dobré aby nikdo nečuměl dovnitř). A když to bude na stěně, tak ještě na to pustit otáčející se laser ve více osách. Užití se meze nekladou ... jako reflektory u světel (teplo!) ...

hospodin*

Za pár korun si koupíte plnou tašku Evy a Vaška a ozdobíte stromy v celém parku.

Protože dělám u počítače, jsem rád, když CD odpoledne nikde nepotkám a věšet si CD po baráku a na zahradu - připadal bych si jak v cikánském voze.

Staré CD bych tedy hodil do plastů...

(Pamatuji ale doby, kde se stará CD výhodně prodávaly za 5kč/kus jako ozdoba...nicméně to se sbíraly i plechovky od pití a zmuchlané igelitky - není divu, že jsme nyní smetištěm Evropy) *cteni*

hodnocení

0x

Mám jich pár po ruce a když vařím kafčo, prdnu to jako tácek pod něj.

Odkazy na stěnu už nefungují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]