Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Statické zajištění domu

Od: viki19* odpovědí: 26 změna:

Dobrý den,mám na domě poměrně velké praskliny a proto jsem se rozhodl jej nechat stáhnout mostnímy lany,které provádí odborné firmy,jenže mám dvě nabídky,jedna chce stažení provést z venku,po fasádě a druhé vnitřkem.Potřeboval bych poradit,která z nabízených variant je lepší,děkuji.

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

0x

zeptejte se statika jinak osobne delam obe varianty podle statik co rekne a co je to za objekt a z jakeho je materialu ale lana se nedavaji na to pozor davaji se platle a tycovina neboli roxor a na konci roxoru ktery jdou k sobe se stahuji zavitnicema k sobe a ne ana to je spatne

doplněno 29.08.10 09:48:

jinak vam to urci statik jak a kde to mate stahnout pak si to treba udelejte sam bud se to muze stahnout pod vencem nebo u podlahy nebo prostredek tech reseni je vic podle toho kam to padá

jabraka*
hodnocení

0x

Laďa má pravdu,statik má znalosti k tomu,kam dát sponu.Může podle situace určit,které síly a odkud kam vedou.To lano má určitou průtažnost,proto bych byl také opatrný.Jediná možnost by bylo lano předepjat a pak teprve zakotvit.

JABRAKA

technikjirik*
hodnocení

0x

Zamyslel bych se nad příčinami deformací a nad smysluplností nějakého napravování... kdejaký pepa ze živnostňákem vám stáhne barák do železa, ale k čemu to bude, když vám ujíždí třeba podloží, nebo svah pod barákem... Jak píše Jabraka,, chce to statika a vypracovat posudek... bez toho bych nedělal nic... možná jen zaplatíte zlatokopům velké prachy za něco co třeba ani nemá význam.

jesse*
hodnocení

0x

my máme dům stažený předepnutými lany, prý se to dělá celkem běžně

hop®
hodnocení

0x

Souhlasím s názorerm LadislavaTikala, na stažení domu bych se bál lano použít. Možná na zpevnění střechy (krovů) aby se střecha "nerozjela", především po dobu rekonstrukce...

jesse*
hodnocení

0x

neberte to jako reklamu, jen pro přiblížení...tohle máme na domě

sanol.cz/...

ales*

našel jsem vaše story o praskání domu. hledám firmu, která mi udela totez, kolik vas to stálo a kolik toho bylo?

jesse*

Dělala mi to firma Sanol z Olomouce, teď si tu cenu nevybavím úplně přesně, ale bylo to kolem 60 tis. Stahovaly nám dům v úrovni stropu v přízemí (máme okál, takže v patrech nebylo nutné). Rozměr domu je cca 12x8 m s tím že stažení bylo provedeno na dvou dlouhých nosných stěnách a 4 krátkých (2 obvodové 12m, 2 obvodové 8m a 2 vnitřní 8m.). Platí se tam za metr, cenu budou určitě trošku jinde, ale neměl by být problém to zjistit třeba na netu.

luccas13

Dobrý den,

můžu vědět na kolik vás to vyšlo a popřípadě jestli máte nějaké foto?

Děkuji s pozdravem Lukáš

viki19*
hodnocení

Zdravím pánové,mám již zkušenost z jiného domu,kdy firma provedla stažení domu a funguje to skvěle.Na mém domě je potřeba zesílit základy,jelikož je dúm posteven na kameni spojovaný jílem.Ale chtěl bych znát názor na stažení lany,které se budou předpínat hydraulicky,jestli je to lepší provest z venku,po fasádě,nebo vnitřkem,přesněji řečeno v podlaze a těsně pod stropem.Má někdo zkušenost se stažením zevnitř,děkuji.

ladislavtikal*

vy ste nas asi nepochopil to vam rekne statik jestli podlahou nebo stropu to nemuzete priji a rict renata to ma takhle tak ja to ci taky jetady firma ktera to dela lany ale vim osobne ze radeji dela jen se zelezem protoze je to jistejsi ja radeji delam taky jen se zelezem s lany je to pracnejsi, drahy jen kvuli tomu ze se musi dat do oka lan jeste dodatecne roxor ktery ma zavit a dava se ven do platli enz roxor mate v celku

viki19*
hodnocení

Nezlobte se na mě,ale mám pocit,že si stále nerozumíme,mám dvě firmy,které dělají statické zajištění a mají i své statiky a jedna to chce dělat z venčí ve dvou úrovních a druhá zevnitř ve dvou úrovních.Zajímaly by mě názory lidí,kteří se v tom orientují,abych měl víc informací ted a třeba i doporučily nějakou firmu,která to dělá dobře,zkušenosti jsou k nezaplacení.Já sám jsem zedník a myslím si že nejsem nejhorší,jen chci mít alespon malou jistotu,že to bude stoprocentní,jelikož jsem za svou praxi takový problém neřešil.Jisté je,že si pozvu ještě statika,který bude mimo ony firmy.

viki, nebylo by vhodnější požádat obě firmy o reference a dojít si prohlédnout jejich práci a spokojenost zákazníků.

Domnívám se, že zdejší poradci jsou skvělí a znalí, ale nemůžeme znát vše i tyto firmy a jejich práci.

ladislavtikal*

nejlepsi je nezavslej statik a ne od jejich firmy hned toho si pozvete pak si pozvete od nich neo obracene a uvidite hned rozdil rekne vam jaky platle jaky draty jaky matky jaky zavit kolik patli jak maji byt na sobe pridelany a cena tak a pak se muzete rozhodnout koho si vyberete nikdy sem nedelal to ze sem vzal učka traverzy jen cista prace platle tak se musi i vypositat jak silny roxor musi byt to neni jen tak je tak pnuti tak to musi neco vydrzet tak vam musi jakykoliv statik rict postup i material a pak to porovnejte s firmou ktera se vam nabizi

viki19*
hodnocení

Tak dobrá pánové,lehce jste mě ukecali a já si vyslechnu názor nezávislého statika a potom se s vámi podělím o informace,pokud budete mít zájem.Abych ještě uvedl,jedna firma má dobré reference,je to Kosconzult z Přerova a druhá z Ostravy,Forti,jejich práci jsem viděl,zatím obě stavby bez problémů a obě firmy stahují budovy mostnímy lany.Zatím se mějte a pak napíšu,jak to vše díky.Jo a taky děkuji za rekce i když ted mám hodně smíšené pocity.*ee*

ladislavtikal*

prvni firmu znam druhou ne delal s nama vedle na dals pamatce a delal statiku jako my ale ta se nendelalo lanama ale to same jako sem psal tahla vsude

ales*

vy zpevnení roxorem děláte? pošlete mi na sebe kontakt. Děkuji

ladislavtikal*

ano a co by jste rad potrebval prijet nekam nebo jen poradit?odkud jste?

kozenyd*

narazil jsem na tyhle stránky náhodou, bydlým v domě na poddolovaným území a potřeboval bych stáhnout dům ,stačí někdo kdo to umí žádna velká firma,chce to vidět,dík za odpověd.

ladislavtikal*

dobry den a odkud jste?

allessio

zatím spíše poradit. jsem z Měnína (J od Brna) a váhám, jestli do toho jít, je to možná spíše "jistota" než něco urgentního. Děkuji za odpověď.

ladislavtikal*

mel jste tam staika? ten vam v prvni rade rekne jestli to a cenu nebo najde reseni

kozenyd*

staříč u frydku.

viki19*
hodnocení

Dobrý den,načnul jsem tady tuto problematiku a již jsem celkem pokročil.V první řadě se poradte se statikem ale určitě bude lepší si pozvat alespon dva,jelikož každý z nich mi dal jinou možnost stažení ale pouze ten druhý,mi dokázal vysvětli proč mám stáhnout dům zvenčí.Ten první na to reagoval slovy,tak se to dělá,myšleno zevnitř. Mám dům popraský z důvodu blízkosti lomu a praskliny jsou hlavně na venkovní straně,uvnitř jen mizivé prasklinky a tudíž je potřeba dům stáhnout z venčí.Z nabizených firem jsem si nevybral žádnou,jelikož byly neuvěřitelně drahé,zhruba 180.000kč.Statik mi spočítal,že bude stačit kulatina 20mm a matky podložené plechem 14mm 400x400mm,ve dvou úrovních,což mě svépomocně přijde na nějakých 40tis.,a to je značný rozdíl.Takže pokud tato informace bude někomu užitečná,budu rád.

ladislavtikal*

fajn to si udeljete ale statik vam ma rict v jakych castech se to ma stanout a ktera je nejvice namahana a ne ze si date jak je libo nejaky plechy a tahla

viki19*
hodnocení

Zdravím,to všechno vím,do jaké hloubky,do kterých míst,jak silný plech atd.,Nechtělo se mi to psát úplně detailně a taky proto,že by to mohl někdo brát jako univerzální řešení.Pořád podotýkám,začít u statika at to vidí a spočítá co a jak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]