Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu jak postupovat když se mi na SIPu neobjevila položka za elektřinu. Zatím jsem byla na poště, kde mi paní řekla, že to mám nechat být a čekat, na E-on jsem zatím nevolala, jen psala e-mailem dotaz, zatím neodpověděli. Doufám, že nebudu platit penále. Děkuji za radu
Co já vím, tak SIPo funguje tak, že povolíte např. elektrárně, aby si z Vašeho účtu sama brala žádané prostředky. Nemáte náhodou před vyúčtováním? Ona se totiž elektřina má správně platit jen 11 měsíců. Já elektřinu platím přes trvalý příkaz a z pohodlnosti ho na jeden měsíc neruším, proto mi vždy jedna platba spadne do tzv. "jiných plateb".
účet nemám, platím na poště v hotovosti vždy za součet položek, které tam jsou (elektřina,plyn,telefon,případně jednou za tři měsíce pojištění). Elektřinu platím každý měsíc zálohu zruha 400,-,
Dobrý den,
totéž se mi stalo nedávno s plynem.Jednalo se prý o chybu systému, zavolali jsme na plynárny a oni poslali složenku pro zaplacení zálohy. Jinak bych si dovolil upozornit, že SIPO žádné peníze odnikud neztrhává, jak tu kdosi psal. SIPO= soustředěná inkasní platba obyvatelstva, což znamená, že instituce, kterým to povolíte zašlou jakoby požadavek na Vaše spojovací číslo SIPA, na poště tam tu položku přidají a Vy pak půjdete na poštu, zaplatíte to a ČP ty platby rozešle.
"SIPO žádné peníze odnikud neztrhává" - nemusí být přesné tvrzení, SIPO si může požadovanou celkovou částku strhávat třeba z vašeho běžného účtu, pokud máte povolené automatické inkaso ve prospěch svého SIPA. Nemusíte pak běhat každý měsíc na poštu SIPO platit v hotovosti...
SIPO s tím nic nezmůže. Pokud elektrárna nic po Vašem SIPU nic nepožaduje, SIPO to nebude řešit, je to inkasní systém. Takže případné dotazy na EON, proč si od Vás nestrhli platbu.
Naprosto souhlasím s Hopem. Dotazy vašemu dodavateli el. energie.
Penále bych se neobával.
Myslím, že jsem řešila stejný problém.Prohlédněte si dobře na posledním vyúčtování rozpis záloh . ČEZ již asi dva roky rozepisuje zálohy do 10měsíců, ne do 12 jak to bylo dříve. Z tohoto důvodu také před časem zvedli zálohy,čož mi bylo divné, když jsem měla přeplatek . v jedenáctém měsíci máte vyúčtování a pak další měsíc se nic nestrhává.Jinak je zajímavé si zjistit kolik platíte třeba za konzultaci s jejich operátory a ostatní poplatky
.
v pátek jsem řešil podobné u tchýně. Od dubna jí nechodí na SIPU elektrika, po skype jsem zavolal a sdělili mě, že přeplatek nevrací a nepředepisuji zálohy na SIPO až do vyčerpání přebytku.
Domnívám se, že pokud kouknete na poslední vyúčtování, včechny informace Vám napsali.
Klid, oni se sami přihlásí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.