Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy zapnout ledničku po převozu?

Od: waldemar odpovědí: 9 změna:

Chci přivést ledničku z obchodu domů. Můžu jí hned zapnout nebo musím nějakou dobu čekat? Někdo tvrdí, že musí 24 hodin stát. Nevíte co je na tom pravdy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radi*
hodnocení

0x

Díky dnešním nápním se to již nevyžaduje. Když se používal freon, doporučovalo se zaplnout ji až za 3-4 hodiny. Pokud ji přivezete a venku bude mrznout, tak jis amozřejmě hned nezapínejte, to platí pro všechny elektrospotřebiče... brýlemi počínaje :)

lednicka
hodnocení

0x

My jsme si před měsícem koupili ledničku a když ji přivezli řekli nám,že ji máme nechat do druhého dne nechat jen tak stát.Vydrželi jsme to dvě hodky a pak ji zapnuli a rychle do ní nastrkali co jsme vyndali z té staré.*smich* Jde super.

waldemar
hodnocení

Ještě jsem se chtěl zeptat, když ji budu převážet, tak jestli musí být nastojato nebo ji můžu položit? Mě se do auta totiž nevejde ;)

malvinka*

Obecně se doporučuje nastojato. Eventuelně v jiné pozici byste neměl přístroj připojovat moc brzy. Zřejmě ustálení tekutin. *nevi*

cyril*
hodnocení

0x

Je docela podstatné o jaký typ se jedná. Zda jde o kompresorovou nebo absorpční. Obě se doporučují přepravovat pokud možno nastojato nebo jen v náklonu. U kompresorových lednic jde o ustálení olejové náplně v kompresorové nádobě a u absorpčních o vyprázdnění a ustálení chladiva z výparníku a vedení.

jabraka*
hodnocení

0x

Chlapci,kdyby jste byli v kontaktu,asi byste se poprali.Náplň dnešních chladniček tvoří místo freonu propan.Ve stlačené poloze je kapalný,proto jako freon se v poloze na zádech může přelít ze zásobníku do ostatních částí chladničky.Je tedy logické,že se musí chvíli počkat,až se shromáždí do jednoho místa,aby se mohl vypustit do expanzního prostoru,kde se uplatní jeho výparné teplo a prudce se ochladí.Pokud by se kompresor ocitnul bez kapaliny,mohl by se zadřít.Odborníci samozřejmě poradí čas před spuštěním raději větší.Pokud lednici stěhujete v leže,tak to raději dodržte!

JABRAKA

viki19*
hodnocení

0x

Dobrý den,podle mě je to prosté,kupoval jsem lednici LG a tvrdili mi,že ji mohu hned zapnout,i když ji dovezli na ležato,ale raději jsem ji nechal stát 24 hod.,řekl jsem si,že raději vydržím 1 den bez ní,než pak běhat s reklamacemi a být bez ní třeba 30dní.

Vážení přátelé,nejsem odborník přes chladící zařízení,ale co vím je to,že každý elektrický spotřebič musí mít návod v češtině. Proto není nic jednoduššího, než si ho přečíst a v něm by mělo být vše řečeno. Jak jednoduché že? ;)

tesyk*

tak, tak, selžou-li všechny pokusy, pak je dobré si prostudovat návod.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]