Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
právě máme zažádáno o vyjmutí pozemku ze ZPF na Městském úřadě na životním prostředí. Pozemek je v územním plánu obce a má sloužit pro podnikatelské účely. Na pozemku je vysoké energetické zařízení. Což znamená, že máme věcné břemeno a také podmínku, že 15m od vysokého vedení nesmí stát nic s pevnými základy. Zažádali jsme o vyjmutí pouze zastavěné části, to má stát 28.000,-Kč. Pak mi paní z úřadu řekla, že když je to pro podnikání, musíme pozemek vyjmout celý, kdyby jsme náhodou chtěli přistavovat. Celé vyjmutí pozemku má stát 80.000,-Kč. U nás ale přistavovat nelze právě z důvodu vysokého energetického zařízení. Nechce se mi proto platit tak velké peníze. Prosím, poraďte co mám dělat.
Děkuji Zuzana
Kytko, nevím zda dokážu adekvátně poradit. Pracovala jsem v instituci, která poskytovala lidem služby. Ovšem jednou se dostavil majitel nemovotosti a požadoval službu a zároveň odstranění zařízení, na jeho střeše. Nebyl mu hrazen nájem. Vím, že se tehdy záležitost nějak vyřešila. Samozřejmě předcházela písemná žádost na vedení.
V té souvislosti mne napadá oslovit majitele energetického zařízení a požadovat úhradu nájmu z důvodu nemožnosti využívat pozemek k jeho účelům. Asi jsem příliš nepomohla, ale snad jedna z možností v této situaci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.