Nejste přihlášen/a.
Chci udělat nové schodiště z balkonu na terasu. Mám představu dřevěných nášlapů, ale nevím, jaké je vhodné dřevo. Máte někdo nějakou zkušennost?
Ideální modřín nebo dub ten je výrazně dražší nebo také službu splní akát.
doplněno 26.08.10 20:11:Co se týká životnosti.
Moc díky za typy, ale ráda bych zkusila exotickou dřevinu. Např. jsem se dočetla, že dřevina Bangkirai je o polovinu tvrdší než dub a je velice odolná a nemusí se nijak impregnovat ani chemicky ošetřovat. Tak mě to docela láká. Kdyby měl někdo konkrétní zkušennost, tak bych to uvítala. Dík
Ono taky záleží v který oblasti máš postavenej baráček. Někde v nížině by to asi fungovalo, ale u nás na horách exotický dřeviny moc nefungujou. Terasa z Bangkirai zimu nevydržela, fasáda ve Špindlu z Ipe vypadala po čtyřech letech jako 50 let stará neudržovaná stodola. Kvalitním nátěrem ošetřený smrk nebo modřím tady vydrží dlouho.
neni nad dub nebo borovici ja ma z toho udelaný altan na zahrade a je to kvalitni drevo tvrde,obrousil sem ho, prelakoval bezbarvým lakem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.