Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Venkovní schodiště- poradíte vhodnou dřevinu?

Od: ilca* odpovědí: 8 změna:

Chci udělat nové schodiště z balkonu na terasu. Mám představu dřevěných nášlapů, ale nevím, jaké je vhodné dřevo. Máte někdo nějakou zkušennost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Asi nejlepší bude dub,pokud pominu exotické dřeviny.Borovici jsme použili na Šumavské chalupě,za dva roky je po schodech.

Lze také použít s výhodou kompozitní desky,dnes materiál relativně levných teras.

JABRAKA

lidus*
hodnocení

0x

na chalupě je cca 60let schodiště na seník, je dubové a jeho stav je dobrý i přesto, že je tak staré.

hodnocení

0x

Doporučuju kanadskou borovici,samozřejmě taky vhodnou povrchovou úpravu.

malvinka*
hodnocení

0x

Ideální modřín nebo dub ten je výrazně dražší nebo také službu splní akát.

doplněno 26.08.10 20:11:

Co se týká životnosti.

ilca*

Moc díky za typy, ale ráda bych zkusila exotickou dřevinu. Např. jsem se dočetla, že dřevina Bangkirai je o polovinu tvrdší než dub a je velice odolná a nemusí se nijak impregnovat ani chemicky ošetřovat. Tak mě to docela láká. Kdyby měl někdo konkrétní zkušennost, tak bych to uvítala. Dík

Ono taky záleží v který oblasti máš postavenej baráček. Někde v nížině by to asi fungovalo, ale u nás na horách exotický dřeviny moc nefungujou. Terasa z Bangkirai zimu nevydržela, fasáda ve Špindlu z Ipe vypadala po čtyřech letech jako 50 let stará neudržovaná stodola. Kvalitním nátěrem ošetřený smrk nebo modřím tady vydrží dlouho.

michal958*
hodnocení

0x

neni nad dub nebo borovici ja ma z toho udelaný altan na zahrade a je to kvalitni drevo tvrde,obrousil sem ho, prelakoval bezbarvým lakem

ilca*

U nás na Moravě by to třeba šlo. Známí nedávno položili tuto dřevinu Bangkirai okolo bazénu a vypadá to dobře, tak uvidím, co s tím udělá první zima!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]