Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění cihel ve velkém

Od: cihlon odpovědí: 6 změna:

ahoj

máme tady cca 2000 cihel, co jsme zachránili ze zbouraný haly a potřebujeme je očistit od malty. Není moc tvrdá, ale je cementová. Ručně je to o zdraví a nervy *zed* Šlo by např. vyrobit škrabku z míchačky, jen bych rád nějakou inspiraci :) Díky!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

My cihly čistíme starou sekyrou. Jde to krásně. 2.000 není zas tak moc. Povolejte rodinu a za odpoledne by to mohlo být hotové...

raadek*
hodnocení

0x
Bohužel znám pouze osvědčené zednické kladívko. Mohl by jste to zkusit sundat silnou wapkou a zbytek dobře držící malty nebude při zdění škodit, pokuď je tedy nechcete prodávat jako očistěné. R.

hodnocení

0x

Já jsem si udělal už před lety škrabadlo na cihly - ne z míchačky (ta má malý otáčky) ale přímo na motor o 1400 ot jsme udělali kotouč, z čela po obvodě měl SK zuby (asi z nějakého soustr nože. Před to byl navařený stoleček a jedééééém. Ale s bezpečností práce to nemělo vůůůbec nic společnýho, tchán tomu říkal ,,trhač rukou´´ Přesto jsem na něm očistil 11.000 cihel, některý byly i od cementové malty.

hop®

SK, pokud dobře rozumím = "vidium" - to musela bejt fakt super dělnice mašinka. Taky mně před chvílí napadla nějaká starší protahovačka a vrazit tam místo nožů kousek plocháče z Kondora, ale nějak jsem to nestihl dovést k dokonalosti - ani teoreticky...*nevi*

drkan*
hodnocení

0x

Taky jsem čistil 2000 cihel a malta byla teda festovní, zkoušel jsem všelico, ale nakonec jsem zůstal u malé sekery. O zdraví to není, o nervy - no jak kdo *uf*

hanher*

Doporučuji nějakou starší, menší mačetu. . .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]