Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hliníková střešní krytina.

Od: ondrasek* odpovědí: 9 změna:

Hledám nejlepší střešní krytinu a dostal jsem nabídku od tohoto člověka.

jural.ic.cz/...

Jako plus: vidím že je to hliník a cena.

Jako mínus: malou plochu plechu, velmi tenké plechy 3 a 4mm

Co na to říkate? je to dobrý nápad nebo raději střechu osadit klasickým pozinkovaným plechem o délce přes celou střechu ale cenou okolo 170Kč/m

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raadek*
hodnocení

0x
Nespletl jste se se sílou plechu? 2mm v ruce těžko ohnete. Asi máte na mysli nějaké šablony. Pokuď budete pokládat na starou krytinu, tak vám doporučím buďto šablony nebo eloxovaný pozink 0,6mm. Jestli budete pokládat novou střechu, tak určitě eloxovaný hliník 0,6mm. Jsou to pásy ve svitcích. Doporučil bych vám obejít pár klempířů a nechat si udělat finanční nabídku včetně ceny materiálu a pak si pár střech, které dělali prohlédnout. R.

hodnocení

0x

ondrášku:

"Hledám nejlepší střešní krytinu" tu najdete lehce, stačí se kouknout na jákékoliv střechy. Tam je ta nejlepší, páč každý si dá tu nejlepší!

"velmi tenké plechy 3 a 4mm" kolik mm byste chtěl?

dejte hliník ale ve velkém formátu!

doplněno 24.08.10 21:29:

Ondro, pletete desetinou čárku

0,3 až 0,4 mm!

ondrasek*
hodnocení

no kdež jsem se díval na ostatní nabídky jak ocelové tak i hliníkové tak tloušťka byla okolo 5-6mm.

kdybych dával ve větším formátu tak mě ale metr vyjde o 100% dráž. A proto se ptám.

Jinak jako první jsem chtěl umělou břidlici, ale když vidím ty střechy po 5ti letech a třetina tašek je vyměněná nebo popraskaná tak mě to přešlo.

Troufnu si říct že tabuli plechu o síle 5-6 mm by jste na střechu dával jeřábem,protože jí nezvednete ani ze země.A jetě by musel být krov ocelovej.Víte co máte za plech např.na autě?Je to 0,6-0,8 mm!

raadek*
Ondrášku. Plechové pásy ve svitcích jsou levňejší než šablony a práce s nimi je jednodušší, tudíž levnější. Opravdu si zajděte za nějakým klempířem a nechte si poradit. Pokuď budete kupovat krytinu zvlášť, tak vás to může přijít o hodně dráž, protože klempíři vám naúčtují pouze spotřebovaný materiál. Také počítejte s tím, že přes 20% z ceny jsou lišty, hřebenáče, komín atd. podle složitosti střechy. Z vaší uváděné síly materiálu se vyrábějí nosné profily a né střešní krytina. R.
ondrasek*
hodnocení

No podle mých zkušeností mi klempíř naúčtuje i trávu kolem silnice a přičte k tomu DPH... Ceny krytiny co mi klempíři nabízí jsou úpně mimo + jejich předražená doprava. nehledě na to že se plechy řežou na míru hned u prodejce.

ondrasek*
hodnocení

Ano já vím, už jsem to také zjistil *smich*( proto jsem dával i ten odkaz).

ondrasek*
hodnocení

Takže ještě jednou myslíte, že je to dobrá volba? a použít spíše 0,3 nebo 0,4mm plechy?

loušťka 0.3 mmdélka 745 mmšířka 440 mm(na pokrytí 1 m2 je potřebných 3.5 ks)cena m2 = 3.504.20 €(91,-Kč110,72 Kč)cena / ks = 1.00 1.2 €(26,- Kč37.96 Kč)
Tloušťka 0.4 mm
délka 830 mmšířka 440 mm(na pokrytí 1 m2 je potřebných 3.1 ks)cena m2 = 4.705.60 € (124,- Kč147.63 Kč)cena / ks = 1,521.80 € (40,- Kč47,45 Kč)

Na rodinné domy doporučujeme tl. 0.4 mm, nebo v případě plného bednění a dobrého sklonu střechy
je vhodná i tloušťka 0,3mm. Na hospodářské stavby, garáže a pod. postačuje tloušťka 0,3mm. .

Doplňkové díly ke střešní krytině :

Hřebenáč :

tloušťka 0.3 mm

délka 1270 mm
cena ks = 1.40 €(36.90 Kč)
tloušťka 0.4 mm

délka 1310 mm
cena ks = 1.80 € (47.45 Kč)

Štítové lemování :

tloušťka 0.3 mm

délka 1270 mm
cena ks = 1.60 € (42.18 Kč)
tloušťka 0.4 mm

délka 1310 mm
cena ks = 2.00 € (52.73 Kč)
Rovný plech - tabule :
tloušťka 0.3 mm

rozměr 1270 x 1030 mm
cena ks = 3.30 € (87.- Kč)
tloušťka 0.4 mm

rozměr 1310 x 1100 mm
cena ks = 4.50 € (118.64 Kč
raadek*
Tak tohle už je spíše fólie než plech. Jestli je to hliník tak ten je moc měkký a vyrýsují se vám na něm všechny nerovnosti na střeše. Doporučuju tloušťku 0,55 až 0,6 mm. R.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]