Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
při renovaci bytu jsem si vymyslela, že chci 3 poličky dlouhé asi 30 - 40 cm naležato zadělat do zdi... A to samozřejmě nějak vzhledně, nejlépe bez takových těch "elek", díky kterým by poličky držela. Snad jsem to dobře vysvětlila, při pohledu z boku je tohle zeď I a tohle poličky - . Takže dohromady I-... Napadá vás nejaký nápad? Nemusí to být uplně superpevné, tak max na svíčku a tak... Děkuji...
Zapomněla jsem dodat, že je to levná renovace bytu a hlavně poličky už máme. Jen jseu to prostě 3 prkýnka bez dír a všeho...
pokud máte poličky z 18mm lamina tak to bez klasických konzol asi nepřiděláte...
jak tady někdo zmínil tu IKEU, mají tam konzoly myslím i ze dřeva
No, to je právě asi to "elko", které se mi moc nelíbí, ale jinak děkuji za odpovědi, pomohly...
Dobrou zkušenost mám s držáky polic od firmy Hettich. Je to přesně to, co potřebujete:
Na jednu polici potřebujete alespoň dva.
tak nějak hettich, hafele nebo prostě prodejna pro truhláře a kutily, případně nějaký ten bau..., tam to ovšem bude i o 300% dražší.
Vyber si třeba v sekci 8.5 web2.hettich.com/... nebo http://jdem.cz/g9c35 (sortiment hafele seženeš v mnoha prodejnách pro truhláře)
Už je to tu napsána, ale z vlastní zkušenosti potvrzuji. Do poličky jsem vyvrtal dvě díry, natloukl závitovou tyč 6mm,pak udělal na zdi rysky a opět vyvrtal díry. Pak jen stačí zasunout poličku do děr ve zdi. Musíte jen vrtat rovně. Ten průměr tyče stačí, já mám poličky 80 cm dlouhé,na nich knihy i květináče a ani se nehne.
Pokud už máte ty prkna, tak to, co píšu standa je na nic - to je celý systém od ikea (případně od někoho jiného) a sama ta police je min. 3cm tlustá. Navrtat lamino z boku sice jde, ale je dost náročné na přenost a zám bych to nedokázal. Navíc lamino je křehké a mohlo by se to vytrhnout. Pokud by to byl masiv, tak proč ne, ale zase to vrtání je celkem náročné.
Ještě je možné ty "elka" nedat klasicky, ale otočit je o 90 stupňů, pak to nebude tolik vidět.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.