Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matka mě chce okrást o byt

Od: karlosv* odpovědí: 4 změna:
Nevím už jak se mám bránit.Jsem 20 let hlášen trvale v bytě kde nyní už 8 let žiju sám.Dříve tady bydlela i má matka,která byt zadlužila a pak se odstěhovala.Asi po půl roce šel byt do privatizace a aby se tak mohlo stát musel jsem jít zaplatit veškeré dluhy nemalích rozměrů a k tomu vstupní poplatky asi v hodnotě 80 tis.Navíc jsem prokazatelně převodem z účtů zaplatil své matce 900 tis za to že po vzniku družstva na mě převede družstevní podíl.Vše bylo v pořádku s matkou jsem se nehádal a čekal na to až bude možný převod provést.Mezi tím jsem si v bytě udělal přestavbu za bez mála 800 tis.,dál řádně a v čas platil nájem a poplatky s tím zpjaté v četně splátek družstvu na odkoupení bytu do osob vlastnictví.Po uplynutí ňákého času mi zavolal jaký si pán se slovy že je nový majitel bytu který obývám.Na domluvené schůzce mi předložil smlouvu o prodeji bytu a převodu družstevního podílu na jeho osobu,společně s podivným zápisem od exekutora ve kterém žádá vystěhování matčiných věcí z dané bytové jednotkyatd i přesto že zde matka už 8 let nežije a nemá tady ani špendlík.Je jasné že je to další podvod od něj i matky jak byt uvolnit.Navíc pán koupil byt,kterej nikdy neviděl a ani v něm nikdy nebyl.Byt koupil za směšnou částku 1.200,000 kč ač jeho hodnota je pomalu 3 tak větší.Z hrůzou trnu kdy mě vystěhují,prosim o radu nebo pomoc i za finanční odměnu.Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendoslav
hodnocení

0x
Poradím jediné ... DOBRÉHO PRÁVNÍKA! jestliže ten byt má takovou cenu jak uvadíte pak bych neváhal vrazit do dobrého právníka 50-100k Kč

golemiwo*
hodnocení

0x
Dobrý večer!Píšete,že matka se odstěhovala před osmi lety.Není patrné,jestli má ještě v bytě trvalý pobyt.Jestli ne a ona na vás přepsala družstevní podíl,jak uvádíte a řádně platíte nájem,nemůže byt prodat.Kdyby byla vlastníkem poloviny bytu,může prodat jenom tu polovinu,což z ohledem na to,že tam bydlíte je nemožné.Kdyby byla výlučním vlastníkem bytu a vy vněm máte trvalý pobyt,musí vám obstarat náhradní byt,odpovídající tomu,ve kterém bydlíte a musí vám uhradit veškeré doložitelné investice.ze strany matky jde podle všeho o trestní čin podvodu a proto se urychleně obrate na policii.Bez vašeho souhlasu nemůže matka z bytem manipulovat,natož ho prodávat! Ale taky vám doporučuji obrátit se na právnika.
asfrr
hodnocení

dobrý večer

Matka tady trvalý pobyt nemá,byt je družstevní a družstevní podíl nepřepsala na mě,ale na toho pána který se stal za pár šupů novým majitelem.Na matku jsem trestní oznámení pro podezření z podvodu podal ještě dřív než k ňákému převodu nebo prodeji došlo.Na advokátku jsem se taky obrátil a ta mi řekla že matka si s bytem může dělat co chce a to že tady mám trvalý pobyt a 20 let zde bydlím prej nikoho nezajímá.Nevím co je na tom pravdy?Pokud jste osoba která daným věcem rozumí prosím o pomoc a rád bych si vás touto cestou najal.Jsteli dokonce advokát bylo by to úplně úžasné.Díky moc

karlosv*
hodnocení

dobrý večer

Matka tady trvalý pobyt nemá,byt je družstevní a družstevní podíl nepřepsala na mě,ale na toho pána který se stal za pár šupů novým majitelem.Na matku jsem trestní oznámení pro podezření z podvodu podal ještě dřív než k ňákému převodu nebo prodeji došlo.Na advokátku jsem se taky obrátil a ta mi řekla že matka si s bytem může dělat co chce a to že tady mám trvalý pobyt a 20 let zde bydlím prej nikoho nezajímá.Nevím co je na tom pravdy?Pokud jste osoba která daným věcem rozumí prosím o pomoc a rád bych si vás touto cestou najal.Jsteli dokonce advokát bylo by to úplně úžasné.Díky moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]