Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám vybudované podkroví a přemyšlím co dát na podlahu abych dosáhl nejakého kročejového a zvukového útlumu.
Bohuzel mám tak 2cm prostoru, napadlo mě dát Hobru 8mm + možná ještě 5mm a pak laminatovou podlahu tl. 8mm. Skladba podlahy je sádrokarton, trámy, rošt a 1xOSB 22mm.
Dosáhnu tímto nějakého útlumu nebo bude vše slyšet? Nebo jak nejlépe to vyřešit.
Prostor mezi stropem a podlahou je prázdný a rád bych využil i teplo z vytápěné místností pod podkrovím.
Díky
firma, která to dělala řekla, že to bude stačit, ale jak vidím asi nebude. Mám tedy vložit ještě vatu mezi tramy? Ale takto příjdu o teplo ze spodní místnosti. Nebo kolik by bylo potřeba Hobry aby to mělo nějaký účinek? Možná bych udělal nějaké navýšení po vstupu do místnosti něco jako schod.
zdravim,doporucuji rozebrat OSB a vyplnit prostor mezi sadrosem a OSB deskou nejakou izolaci,asi bych volil napr.AIRROCK LD,ktery ma dostatecne tlumive vlastnosti,sila zalezi na velikosti prostoru,lepsi by byla krocejova izolace,ale ta je podstatne drazsi v tloustce kterou by jste potreboval a navic mezi tramy neni vhodna.vase reseni z hobrou jsou vyhozene penize.
teplo privedte nejakym teplovzdusnym kanalem nebo rourou,ale musim vas upozornit ze potom uslysite z mistnosti odkud to povede uplne vsecno,takze reseni pro vas v podstate neexistuje,aby byly splneny oba pozadavky.
Takže, když má představa o teple půjde vniveč mám dát vatu mezi trámy (mám zde prostor cca 40cm) a pod lamin. podlahu pouze mirelon a mělo by to být už dobré?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.