Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvukova izolace - podlaha

Od: karel32 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám vybudované podkroví a přemyšlím co dát na podlahu abych dosáhl nejakého kročejového a zvukového útlumu.

Bohuzel mám tak 2cm prostoru, napadlo mě dát Hobru 8mm + možná ještě 5mm a pak laminatovou podlahu tl. 8mm. Skladba podlahy je sádrokarton, trámy, rošt a 1xOSB 22mm.

Dosáhnu tímto nějakého útlumu nebo bude vše slyšet? Nebo jak nejlépe to vyřešit.

Prostor mezi stropem a podlahou je prázdný a rád bych využil i teplo z vytápěné místností pod podkrovím.

Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

uspěch bude jen malinký, ale lepší jak nic

isover.cz/...

karel32
hodnocení

firma, která to dělala řekla, že to bude stačit, ale jak vidím asi nebude. Mám tedy vložit ještě vatu mezi tramy? Ale takto příjdu o teplo ze spodní místnosti. Nebo kolik by bylo potřeba Hobry aby to mělo nějaký účinek? Možná bych udělal nějaké navýšení po vstupu do místnosti něco jako schod.

hodnocení

0x

zdravim,doporucuji rozebrat OSB a vyplnit prostor mezi sadrosem a OSB deskou nejakou izolaci,asi bych volil napr.AIRROCK LD,ktery ma dostatecne tlumive vlastnosti,sila zalezi na velikosti prostoru,lepsi by byla krocejova izolace,ale ta je podstatne drazsi v tloustce kterou by jste potreboval a navic mezi tramy neni vhodna.vase reseni z hobrou jsou vyhozene penize.

teplo privedte nejakym teplovzdusnym kanalem nebo rourou,ale musim vas upozornit ze potom uslysite z mistnosti odkud to povede uplne vsecno,takze reseni pro vas v podstate neexistuje,aby byly splneny oba pozadavky.

karel32
hodnocení

Takže, když má představa o teple půjde vniveč mám dát vatu mezi trámy (mám zde prostor cca 40cm) a pod lamin. podlahu pouze mirelon a mělo by to být už dobré?

urcite,jen je treba zvolit izolaci s vetsi hustotou,lepe tlumi zvuk,myslim ze by stacilo cca 12cm,ovsem musi byt i mezi tramy a sadrosem,zbyly prostor muzete klidne doplnit i nejakou jinou izolaci,ale nevyplnujte v celem profilu tech 40cm,aby zustala aspon 5cm rezonancni mezera.pro dnesek dobrou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]