Nejste přihlášen/a.
Dobry den ,lze doporucit znacku sprchovych koutu ,vanicek,umyvadel ,?zarizujeme koupelnu a chcem neco kvalitniho za rozumnou cenu!chtela jsem Rawak ale pan co to vse bude montovat rikal ze je to jen predrazeny smejd!Ale presto nic nedoporucil!
Mockrat dekujem za radu
Všeobecně mám odpor ke všemu co je z polska,protože se většinou jedná o šmejdy,ale zrovna sprcháč mám značky KABI.Je to polský a je starej asi 8 let a jsem spokojenej.
Zajimave kazdy asi opravdu trvdi to svoje!
Jeste se zeptam na material vanicky?premyslim o litem mramoru?
před par minutkami jsem poslal odkaz. je to těžká a stabilní vanička. můžete ji dát na nožičky, nebo přímo zapustit do podlahy, tak potom nemáte schod, ale plynule navazuje podlaha na vaničku. na první pohled nepoznáte, jestli je to plast, smalt, nebo plast. povrch je hladký, lesklý a dobře se udržuje. a ani to neklouže jako plast. spíš je to jak smalt, ale ne hrubé.
z vlastní zkušenosti doporučuji nedávat plastovou sprchovou vaničku. plast, do kterého je vložena polystyrenová vložka a který začne po pár letech skřípat a promačkávat se, děkuji ale už nechci.
pořídil jsem si něco jako tady:
maximální spokojenost a vyšší cena se mi vrátí tím, že nebudu muset sprchu 3x za deset let předělávat.
fakticky doporučuji.
Mám pár měsíců zděnej sprcháč s mramorovou vaničkou a zašupovacími dvířky Rawak s matným sklem. Zatím velká spokojenost.
Jako firma zákazníkům doporučejeme kompletně zděný sprcháč, tedy žádnou vaničku. Na zem beton s gulí, hydroizolace a protiskluzová dlažba. Zatím všeobecná spokojenost!
Dobrý den, můžete mi upřesnit co je to beton s gulí? to doporučujete i do panelových bytů? Dík za odpověď.
Ano, rád upřesním. Děláme (mimo jiné) přestavby umakartových jader na zděná z ytongu. Pokud zákazník nechce z jakýchkoliv důvodů vanu a preferuje sprcháč, doporučujeme celozděnou variantu. Při "devastaci" původního jádra je nutné z 95% vybourat i původní, většinou nekvalitní a nerovnou betonovou podlahu. Proto musíme udělat nové betony. Většinou lze (jsme omezeni především výškou odpadového vývodu na stoupačce) podlahu nového sprcháče udělat ve stejné výšce jako ostatní podlahy.
Gule je podlahový odtokový kanálek, starší generace znají třeba ze společných prádelen. Dnes je v nabídce mnoho možností, od rozumné estetické nerezové mřížky po nerezový žlábek, stačí pohledat na internetu.
Standartní sprcháče děláme zděné, s předem dohodnutým vstupním otvorem připraveným pro instalaci "dveří" - tedy plastové či skleněné zástěny. Prostor sprcháče oddělujeme jakýmsi "prahem", obvykle vysokým okolo 10-ti cm, to je standart. Lze samozřejmě vytvořit i bezbariérový přístup, potom se "práh" nahradí obdélníkovou odtokovou mřížkou, ovšem pořizovací náklady na materiál se tímto "poněkud" změní.
Tedy, na závěr, doporučujeme a provádíme i v panelových bytech!
doplněno 25.08.10 23:25:Ještě doplním, ve sprcháči "na zemi" bývá protiskluzová dlažba (dle výběru zákazníka), doporučujeme a děláme i přizděné sedátko...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.