Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení ANO či NE

Od: emrisek odpovědí: 20 změna:

Zdravím všechny!Prosím o vaše názory týkající se zateplení.Bydlíme v cihlovém domě a uvažujeme o zateplení,ale rád bych věděl názory od vás co zateplení mají.Zajímá mě,zda v létě není příliš velké horko v bytě a zda se netvoří u zateplených domů plísen.Děkuji všem,kdo mi napíší vaše názory.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x

Začnu od konce: pokud je zateplovací fasáda dobře udělaná, plíseň by se vyskytnout neměla. Fasáda funguje jako izolace, proto v létě omezí vstup tepla do zdí, takže byste v horku měli mít chladněji. O tom, zda je fasáda nutná nebo rentabilní, se vede mnoho diskusí, pokud je to cihlový dům s patřičnš dimenzovaným zdmi, efekt zateplení nebude tak výrazný, jako třeba u komunistického paneláku.

hodnocení

3x

uvažujete o zateplení čeho? oken, zdí, podlahy stropu.

plíseň se tvoří jedině vadným postupem prací a vadou materiálu.

Zateplení musí být systematické, nezle říci Franta tam fláknut 10 cm EPS a je spokojen...

desítky knih, stovky stránek se již popsalo.

Co konkrétně potřebujete vědět?

emrisek
hodnocení

Tyká se to zateplení celého baráku.Je to cihlový dům s 24byty.A zateplit se má kompletně celý barák,kromě střechy.Dost často se potýkáme v zimě s plísni na severní straně.Myslíte,že tím zateplením se to vyřeší?

pokud provedete zateplení správně, tak určitě plíseň zmizí

na 24 bytů se vyplatí projektanta a zelenou...

karelkarel
hodnocení

0x

Já bych na cihlu plácl 30 čísel EPS 100F.

ja bych placl 80cisel,at je to tutovka.zbavit se plisne neni vubevc jednoduche a ani spravne provedene zatepleni to nemusi dokazat.

kejki
hodnocení

0x

Rodiče mají po zateplení jižní část chladnější. A to jsou tam velká okna.

hodnocení

0x

na takto jednoduše polož. otázku odpovědět fundovaně NELZE! veřte mi. Pokud máte nová okna je možné že v cihlovém domě s optimálně tlustými stěnami Vám dozateplení přinese to, že ušetříte na topení, ale zároveň budete platit 20 let úvěr i s úroky, které činí nemalé peníze, a v tom je jistě také část efektivity. návratnost ,může být i 20 let. Ani nepíšete o dispozici domu, počet pater, počet bytů, ploše podlaží, způsobu vyttápění, typu střechy, typu půdy, jaké podsklepení, jaká tl. zdí, jaká okna, jaké vstupní dveře, jaké chyodby a jejich vytápění atp. Vsadím se, že mě zde nikdo nebude souhlasně pokyvovat, protože všichni vědí že zateplení má cenu. Já to z poskytnutých informací opravdu nerozklíčuji, to bych musel být jasnovidec. Když napíši "mám si koupit garáž?" . . . co mi odpovíte.

Po zateplení správném bytu v něm rozhodně nemůže být poté větší horko, naopak se teplota zmírní (leto). V případě správné tl. izolace se plísně tvořit nemohou. Někdo zde napsal 80cm zateplení . .. . to bude asi spíše vtip než reálná úvaha.

Obraťte se na projektanta.

karelkarel

Vše je jednoznačné, není třeba planě filosofovat. Garáž, na rozdíl od zateplení, jsou vyhozené peníze. Stačí přístřešek a pojištění auta proti krádeži! Integrovaná garáž může být potřebná třeba pro vozíčkáře z důvodu možných sněhových problémů, investice se však nikdy ekonomicky nevrátí. Z hlediska návratnosti je nejlepší maringotka s Petrama. Jde i o komfort a zbytečně vynaložené peníze na provoz. Obvykle je vhodné investovat peníze, které mám, nebo jsem schopen je splatit do deseti let. Takže 30cm EPS 100F je správné řešení. Zároveň je třeba zvážit izolační vlastnosti oken.

vzhledem k tomu, že zde nikdo nebude moci svá tvrzení podložit čísly jak spotřeby tak úspory tak nákladovosti a efektivity, radím Vám berte v této konkrétní otázce vše nejvýše s vahou k rozřešení problému odpovídající tak 10%-tům. Přece se nenecháte přesvědčit tím, když Vám někdo napíše: "takhle to udělejte". Podotýkám, že řešení Karla může být cestou správným směrem. Není však podloženo (: průzkumem domu, technickou odbornou zprávou k dané investici, výpočtem, náklady na zateplení, výpočtem změny koeficientů prostupu tepla(rámcově), předpokladem úspory na vytápění, návrhem a způsobem zateplení sklepů a jejich oken a stropů a půdy (například) atd, doplňujích opatření na domě ke správné funkci po zateplení a k celkové úspoře tepla). Nejsem proti nikomu, ale od stolu bych o tom sám za svou osobu nerozhodoval. Pokud zde někdo bude tvrdit, že se jedná o investici : "je do polystyrenu a omítky" může se mýlit. (příklad vchodové dveře a zádveří, dále okna a i dveře chodeb domu, balkony s okny v mezipatrech)

Já bych nechal na dům udělat projektantem nebo firmou odbornou rámcovou studii s předem dohodnutou cenou za práce v řádu do pár desítek tisíc, aby Vám to zbytečně nevyčerpalo fondy.

Pak budete mít něco v ruce(argumenty, podklady). Jak obhájíte před sousedy postoj, že chcete zateplit dům . . . tím, že jste si přečetli názory na této poradně . . .

hodnocení

0x

Karle už zase EPS 100F?

karekarel

Milane znáte něco lepšího na 30 čísel izolace?

Karle znám, 40 cm , ale proč EPS 100F?

to jsme již probrali minule

karelkarel

Milane, je na kolem 30 čísel dostatečně festovní.

Ale Kájo, to je překryje kvalitní perlinkou a lepidlem, pak ještě omítka...

zkusil jste do "70" bouchnout?

karelkarel

Milane, kdo chce, tak ať použije třeba EPS 50.

jabraka*
hodnocení

0x

Pro zateplení budete muset mít energetický audit,abyste dostali na tuto akci úvěr od banky.takový dům bude vyžadovat náklady až 10 melounů.Asi to najednou nesplatíte.Projektant vypracuje podle auditu potřebu materiálu a doporučí i materiál a způsob provedení izolace.Takže jakékoliv rady tady jsou zbytečné.

JABRAKA

karelkarel

Těch deset melounů je jen strašák. Na byt zateplení koštuje do 50ti tisíc a v případě nových oken dalších 50 tisíc.

Jabrako,díky a podporu,přesně to se snažím tazateli naznačit, bohužel možná záměrně mě tu nikdo nevnímá a opakuje se tu zateplit, zateplit, zateplit, zateplit . . . to ale nestačí. Až tazatel jistí konečnou sumu budezřešit opravdu zdali seto vyplatí vč úrokůz úvěru u banky, a Program panel už nepřijímá objednávky na to bacha. Cena bude do 10M v dobrým případě, pokud nejsou nová okna.

hop®

Myslím, že o otázce rentability zateplení jsem se také zmínil, což? :-P;)*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]