Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČSN 73 05420-2

Od: lucinkaf* odpovědí: 11 změna:

Nevím, jestli to patří zrovna sem, ale ve smlouvě na výrobu plastových oken se mluví o normě ČSN 73 05420-2, nikde jsem však nenašla její výklad. Jediné, co jsem našla, bylo ČSN 73 0540-2, nevím však, zda je to to samé. Pomůžete mi?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepane*
hodnocení

0x

*cteni*A zde jsi hledala?

tzb-info.cz/...

hodnocení

0x

už víte?

k čemu to, prosím, potřebujete?

lucinkaf*
hodnocení

Hledala jsem všude možně, ale přesné znění nenašla. A potřebuji to vědět proto, že když něco podepisuji, tak chci vědět co vlastně podepisuji, abych pak nesplakala nad výdělkem, jsem jedna z těch, kteří čtou i miniaturní poznámky někde pod čarou*smich*

ale to si musíte ČSN koupit, páč její šíření je omezeno zákonem. Ale tam nenajdete nic důležitého ohledně oken. To je jako kdybyste šla kupovat konvici a scháněla ČSN ohledně tepené odolnosti plastu...

co konkrétně potřebujete o oknech?

lucinkaf*
hodnocení

Konkrétně jsme vybrali plastová okna a výrobce, který nám dal do ruky smlouvu, kterou máme podepsat. Mimo jiné se tam v jednom bodě píše: Pokud tato smlouva nestanoví jinak, není součástí dodávky a montáže opatření vyplývající z ustanovení § 10, odst.h) vyhlášky 268/2009 Sb. (provedení montáže dle stavební normy ČSN 73 05420-2). Dotyčný paragraf jsem si našla, ale bojím se, aby pod tou normou nebyl nějaký zádrhel. Takže se oho bát nemusím?

to budou parotěsné a paropropustné pásky na oknech

ICQ 55180641

doplněno 23.08.10 21:22:

nebudou to montovat dle ČSN páč ta to nařizuje.

třeba: hasoft.cz/...

hasoft.cz/...

makroflex.cz/...

a desítky dalších

doplněno 23.08.10 21:23:

já nemůžu vědětco je ve smlouvě a zdali to podepsat

třeba je tam rozhodčí doložka a tu bych nedoporučoval

lucinkaf*
hodnocení

No tyto pásky jsme měli možnost si tam zadat, tak jsme do toho šli. Takže vše v pohodě a můžu podepsat?

andy321

S tema paskama je to pekny podraz. Ten odkaz na normu mluvi o parotesnem
spojeni oken se zdivem. V podstate vsichni se snazi tvarit tak, ze jste to nechtela
a poslou nabidku s blabolem, ze "zakaznik nepozaduje okna dle normy na vlastni riziko".
Mam ted takovych nabidek nekolik a asi to poslu COIce. Je to normalni podvod na lidi.
Ze zakona NESMI okna bez parotesne folie montovat.
BTW: U koho objednavate okna?

lucinkaf*
hodnocení

Mají tyto pásky poté nějaký vliv na eventuelní žádosti o dotace Zelená úsporám?

ne, nemají vliv na zelenou

lucinkaf*
hodnocení

zbytek by měl být v pořádku, poslední věc je ta ČSN

doplněno 23.08.10 21:51:

toto je reakce na doplnění Milana, omylem jsem asi klikla na jiné odpovědět;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]