Dobrý den všem, potřeboval bych poradit. Stala se mi nemilá věc kdy jsem ručil bývalýmu "kamarádovi" na hypotéku ... celá anabáze dopadla tak že jsem prachy zaplatil já, on se zbavil dluhu já se zadlužil až na půdu. Převod nemovitosti dopadl a barák je můj, ale on tam dál bydlí nebydlí ... odjel z ČR za prací. On v podstatě nemá žádnou nájemní smlouvu nebo něco takového, nemá žádný právní důvod tam dál bydlet, přesto nevím zda můžu do baráku přijít, vyměnit zámek a všechny jeho věci někam vystěhovat NEBO to musím řešit přes ty naše pomalé soudy. Po telefonu ho neseženu, on a jeho přítelkyně dělají mrtvý brouky. CO TEĎ? Právník mi radil že bych ho mohl vystěhovat ale je možné že mě může dát k soudu ale nespecifikoval za co a podle něj by bylo lepší podat žalobu na vystěhování a pak žádost na exekuční vystěhování. Ale mě se nechce čekat, protože se toho baráku chci zbavit co nejdřív a zaplatit dluhy.
Jestli je dům váš a kamarád bydlí beze smlouvy,vystěhovat ho klidně můžete.Měl byste ho však písemně upozornit na to,že dům užívá neoprávneně a vyzvat ho,aby se do určitého termínu vystěhoval.Nemělo by to však být méně než tři měsíce.Kopii listu si pečlivě uschovejte.I když si oznámení nepřevezme,je považováno za doručené.Po stanoveném termínu můžete jeho věci z domu odstranit.Bohužel pro vás,musíte je na vlastní náklady uložit na místě,kde nedojde k odcizení,ani poškození.Doporučuji zepsat v přítomnosti notáře zeznam všech kamarádových věcí a jejich stav.Předejdete tak žalobě ze strany kamaráda,že mu něco zmizelo,nebo se poškodilo.Přeji hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.