Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Větraná podlaha z iglů

Od: pool* odpovědí: 4 změna:

Ahoj všichni,

koupil jsem starší kamenný dům a zjistil, že v kuchyni je dlažba bez jakékoli izolace, prostě jen 5 cm betonu na hlíně a na tom dlažba. Chtěl bych udělat větranou podlahu z Iglů (když spočítám dovoz štěrku a práci tak mi to příde jednodušší).

Po vykopání bych to srovnal a zhutnil vibrační deskou.

Chtěl bych se zeptat:

jak poznám že je podloží dost únosné, je nějaký jednoduchý test v amaterských podmínkách?

jak izolovat podél stěn (aby nevlhnul beton a polystyren od stěny), napadá mě hydroizolační stěrka?

navrh příde plovoucí podlaha, tak jsem uvažoval i o suché vrchní vrstvě, tedy na igů beton s kari, pak polystyren a pak třeb afermacel desky, ale nevím jak s rovinností aby to pak třeba někde necvakalo při chození?

díky za názory

Pavel Bareš

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kejki
hodnocení

0x

Ta betonová deska to roznáší, nic necvaká.

Kromě iglů existují i jiné systémy - pár obrázků najdete na draxlova.eu/...

pool*
hodnocení

Cvakáni sem myslel tím že polystyren nesedne přesně na podklaďák nebo deska na polystyren a pokud to nezatíží beton bude se to mírně prohýbat - ikdyž cvakat asi ne.

O IPT deskách vím, ale je to poněkud dražší než iglů resp solida.

Spíše by mě zajímalo jak se řeší svislá izolace, aby polystyren a beton nevlhnul od stěny? Hydroizolační stěrka se mi na kamennou zeď moc nezdá.

kejki

Tak u té Draxlerové navrtávali zdi, takže dělali injektáží clonu-vodorovnou izolaci.

EPS není nějak tuhý, takže zatížený se přizpůsobí a lehne. Ať už je na něm beton, nebo fermacel. Ale máte rovný podklad, rovný polyš, rovné desky, tam nemá co cvakat.

starosta*
hodnocení

0x

To navrtávání, které je zde zobrazeno, není vodorovná izolace, ale přívod vzduchu do větrané podlahy!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]