Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si odpuzovaš komárů. Na internetu jsem se dočetl, že pracuje na frekvenci asi 16-18Khz. Podle mě je to blbost, protože podle programu speaker gen já slyším až 18,5Khz. A odpuzovač neslyším.
Jak to tedy je?
Speaker gen ke stažení zde
doplněno 22.08.10 21:00:hodně odpuzovačů zde: internetovy-obchod.msbox./...
Teda Vlčáku, Ty máš věci...
Zaprvé upravím Tvůj údaj o lidském sluchu, je to (podle micro.feld.cvut.cz/... ) rozsah 16Hz až 20kHz, samozřejmě mezní hodnoty se mohou podle různých pramenů lišit.
Další věc, hned první odpuzovač na Tvém linku pracuje na 4kHz, což je běžná slyšitelná frekvence.
To je zatím asi vše, jdu si odpuzovač objednat, aych mohl experimentovat dál...
Když ale pracuje na 4Khz a lidé ho slyší, kdo by si ho koupil? A navíc přesně ten první mám doma. A nic nejde slyšet! Na krabičce je ale napsáno, že pracuje na 20-45Khz.
Možná je to tak slabý a jednotvárný zvuk, že si lidský sluch a mozek velmi rychle zvykne a nevnímá ho. Když si člověk bydlící u nádraží zvykne tak, že projíždějící vlaky naprosto "neslyší"? Možná je to nějaký proudový průběh (nemusí to být sinusoida), který komáry se*e tak že jdou pryč a člověku je zrovna tento zvuk příjemný. Vím, že teď těžce teoretizuji, ale nic chytřejšího mě v tuhle chvíli zrovna nenapadá...
Odpuzovače komárů jsem si na jaře koupil. Mám je po baráku a komáři tu nejsou (oproti loňsku). Já odpuzovač neslyším, ánžto je mi už pár let, ale oba synové je slyší.
A nevadí jim to?
doplněno 23.08.10 08:16:To máte to stejné jako já. Koupil jsem to včera v globusu za 40kč.
Vadí.
doplněno 23.08.10 08:17:Takže když jdou spát a nebo jim to moc vadí, tak odpuzovač vytáhnou ze zásuvky.
máme na komáry lapač hmyzu s uv zářivkou, svítí modře, když se komár přiblíží tak to trošku praskne a je po něm, funguje spolehlivě.
Který konkrétně? Já měl takový ten kulatý, co vypadá jako lampa. Ne že by nefungoval, ale rozhodně nevychytal všechno. Uvažuji o něčem větším. Pamatuju si třeba na dovolené v Řecku byly na zídce, která obklopovala ubytovací komplex umístěny tyto zářivky o délce cca 1,5 m a vychytalo to všechno možné v okolí. Něco takového bych si představoval na léto do zahradní pergoly, ať se tam dá sedět dlouho do noci a člověk se nemusí škrábat, nebo používat repelent.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.