Nejste přihlášen/a.
Prosím o Vaše zkušenosti s korkovou podlahou, ráda bych jí dala do obýváku v rodinném domě, dům je podsklepený a tudíž přízemí chladné. Co podlaha vydrží? Pokládali jste ji sami nebo s firmou? Děkuji.
Pokládali a lakovali jsme si ji v kuchyni, kde nešla dát dodatečná izolace z důvodu nízké tepelné jímavost (když na ní stojíte, máte pocit tepla) a poddajnosti - převrácená flaška se nerozbije. Dnes bychom volili stejně. V obýváku lze alternativně nalepit dřevěné palubky (stačí 19mm). V obou případech musí být podlaha suchá.
zkušenost s korkem mám jen v kuchyni a bylo to bezvadné. Nebylo to tvrdé a chladné jako třeba dlažba, a přitom se to perfektně udržovalo, stačilo setřít. Nestalo se mi, že by mi padající nůž nebo něco jiného korek nějak poškodila, a pokud ano, nevěděla jsem o tom. Přežila řádení psa, kočky, mimina, dvou dospělých a dvou puberťáků, vzhledem k tomu, že kuchyň je u nás centrem všeho dění, je to maximálně vytěžovaná místnost a i po pěti letech byl korek jak nový.
Děkuji za zkušenosti. Zvládli jste podlahu položit sami? Měli jste čtverce nebo korek jako plovoučku?
janynkaben, teď už jsou nové podlahové krytiny na bázi korku. Krásné plovoucí podlahy z "Marmoleum"od firmy FOBO :
http://www.forbo.cz/ - PT /stařenka/
Marmoleum, jako plovoucí podlaha, buď v lamelách nebo ve čtvercích. Je na bázi korku s povrchovou úpravou. Opravdu teplejší než korek, je silnější izolační vrstva a povrchová úprava v mnoha i pastelových barvách. Marmoleum je vhodné i pro alergiky. Pročtěte si stránky, na které jsem Vám dala odkaz. PT /stařenka/
Ze zkušenosti jednoznačně vychází korek jako vítěz... líp než plovoučka nebo lino...pokládka je jednoduchá a při pečlivé práci to zvládně úplně každý.
Jiříku, musím oponovat, je to totiž můj obor, v kterém pracuji. Korek se lepí přímo na podlahu a tolik neodizoluje. Když píšu plovoucí podlaha, myslím tím plovoucí podlahu z marmolea, která je na korku. Není asi k vidění všude. Myslím si, že jste s ní ještě nepřišel do styku. Nic ve zlém. Podívejte se na stránky FORBO.cz. PT /stařenka/
Milá PT, kokám na stránky a tak si to tak čtu a zatím tam není nic co by mě přesvědčilo. Žádn parametr není uveden, který by potvrdil, že marmoleum je efektnější pro navození pohodového tepla.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.