Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Korková podlaha

Od: janynkaben* odpovědí: 11 změna:

Prosím o Vaše zkušenosti s korkovou podlahou, ráda bych jí dala do obýváku v rodinném domě, dům je podsklepený a tudíž přízemí chladné. Co podlaha vydrží? Pokládali jste ji sami nebo s firmou? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Pokládali a lakovali jsme si ji v kuchyni, kde nešla dát dodatečná izolace z důvodu nízké tepelné jímavost (když na ní stojíte, máte pocit tepla) a poddajnosti - převrácená flaška se nerozbije. Dnes bychom volili stejně. V obýváku lze alternativně nalepit dřevěné palubky (stačí 19mm). V obou případech musí být podlaha suchá.

lucinkaf*
hodnocení

0x

zkušenost s korkem mám jen v kuchyni a bylo to bezvadné. Nebylo to tvrdé a chladné jako třeba dlažba, a přitom se to perfektně udržovalo, stačilo setřít. Nestalo se mi, že by mi padající nůž nebo něco jiného korek nějak poškodila, a pokud ano, nevěděla jsem o tom. Přežila řádení psa, kočky, mimina, dvou dospělých a dvou puberťáků, vzhledem k tomu, že kuchyň je u nás centrem všeho dění, je to maximálně vytěžovaná místnost a i po pěti letech byl korek jak nový.

janynkaben*
hodnocení

Děkuji za zkušenosti. Zvládli jste podlahu položit sami? Měli jste čtverce nebo korek jako plovoučku?

lucinkaf*

Měli jsme čtverce a pokládal nám to známý, který s tím už měl zkušenost.

pt®

janynkaben, teď už jsou nové podlahové krytiny na bázi korku. Krásné plovoucí podlahy z "Marmoleum"od firmy FOBO :

http://www.forbo.cz/ - PT /stařenka/

janynkaben*
hodnocení

Dobrý den a je to také stejně teplé? Děkuji.

pt®

Marmoleum, jako plovoucí podlaha, buď v lamelách nebo ve čtvercích. Je na bázi korku s povrchovou úpravou. Opravdu teplejší než korek, je silnější izolační vrstva a povrchová úprava v mnoha i pastelových barvách. Marmoleum je vhodné i pro alergiky. Pročtěte si stránky, na které jsem Vám dala odkaz. PT /stařenka/

technikjirik*
hodnocení

0x

Ze zkušenosti jednoznačně vychází korek jako vítěz... líp než plovoučka nebo lino...pokládka je jednoduchá a při pečlivé práci to zvládně úplně každý.

pt®

Jiříku, musím oponovat, je to totiž můj obor, v kterém pracuji. Korek se lepí přímo na podlahu a tolik neodizoluje. Když píšu plovoucí podlaha, myslím tím plovoucí podlahu z marmolea, která je na korku. Není asi k vidění všude. Myslím si, že jste s ní ještě nepřišel do styku. Nic ve zlém. Podívejte se na stránky FORBO.cz. PT /stařenka/

technikjirik*

Milá PT, kokám na stránky a tak si to tak čtu a zatím tam není nic co by mě přesvědčilo. Žádn parametr není uveden, který by potvrdil, že marmoleum je efektnější pro navození pohodového tepla.

pt®

technické listy a nebo osahat okouknout - forbo.cz/... - PT /stařenka/

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]