Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký materiál na stavbu přístavku

Od: manduss® odpovědí: 10 změna:

Zdravím. Dokázal by mi někdo pomoct vybrat nejvhodnější materiál na stavby přístavku(zádveří) k mému domku? Jde mi o jednoduchost stavby, cenu materiálu a jeho vhodnost. Domek je cihlový a na 6m dlouhou stěnu přijde napojit přístavek. Ten bude mít střechu po celé délce stěny, ale vyzděná bude jen část cca 4 m dlouhá. Zbytek bude otevřený, střecha bude podepřená trámkem. Zděná část bude rozdělena na polovinu. V jedné polovině bude technická místnost, ve druhé jen zádveří. Šířka přístavku má být zhruba 150 cm, stěna bude šíře 25cm. Co tedy použít? Ytong, porotherm nebo něco jiného?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

urcite to nezkazite ani jednim alezi na vas co by ste rad jako povrchovou upravu aby se to hodilo k vasi vasade zalezi jakou mate jestli hleadkou nebo brubsi a podle toho taky potom zvolit material

hodnocení

Domek má fasádu starou a je v plánu zateplení. Takže Ytong?

ladislavtikal*

ytong jen pretahnete terkou date perlinku a finalni omitku a odpada nahazovani

hodnocení

Takže je rozhodnuto:) Ytong vychází maličko dráž, ale zase mi přijde, že je s ním lepší práce. Díky

hodnocení

2x

Zkuste se podívat po levnějším porobetonu H+H, nebo Qpor, či Porobeton.

Vše je o penězích

hodnocení

Super, díky za radu. Moc se v tom nevyznám a znal jsem pouze Ytong. Zběžným pohledem na nabídky internetových stavebnin mi vychází rozdíly až 3.000

mandusi, a když ještě řeknete, že Vám vedle dali za menší peníz, tak třeba sleví, nebo se stavte u mě. :)

hodnocení

A kde je u Vás? Tuším, že jsem to už někde četl, ale nejsem si jistý. Někde od Pardubic?

aby nebyla nepovolené reklama, sdělím jen že opravdu kousek od Pardubic a ve vnitřní poště to pošlu.

Většinou to ale někdo dodá za mě, abych nebyl osočen.

boboh
hodnocení

0x

Dobrý den, rozhodně doporučuji Ytong - minimálně tu jednoduchost stavby to určitě splní. Kdyby byl zájem, tak se můžete podívat, jaké různé tvárnice Ytong má (má i nějaké novější superizolační) : sortiment Ytong

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]