Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Do nedávna jsem bydlela v bytě s matkou, která byla jeho vlastníkem, a měla jsem zde trvalý pobyt. Nedávno jsem se ale přestěhovala do podnájmu, matka byt prodala a nastěhovala se k příteli - trvalé bydliště má tedy teď u něj. Když jsem ho požádala, zda bych se k němu mohla také přihlásit, souhlasil, ale pod podmínkou, že sepíšeme dokument, že si na byt nebudu dělat v případě jakékoli události nárok (vše chtěl notářsky ověřit). Bydlet zde nikdy nehodlám, chtěla jsem mít jen úředně správný trvalý pobyt (kvůli poště atd.). Poraďte mi prosím, zda jsou opravdu takovéto formality nutné, zda jsou vůbec platné a nebo zda je to tak, jak kolem sebe pořád častěji slýchám - že trvalý pobyt v dnešní době vůbec nic neznamená ... že tím žádný nárok na nemovitost nevzniká ... a proto ani žádný takový dokument není potřeba ...? Předem děkuji za radu!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.