Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám dva dotazy: 1) Oprava starého komínu v podkrový: Komín je částečně nahozený starou omítkou a je vyvložkovaný. Mám tuto omítku sundat, znovu našpricovat a pak nahodit a nebo použít rabicku rovnou na starou omítku. Komín není svislí ale zužuje se směrem ke stropu. Jaký postup a materiál je tedy na opravu nejlepší?
2) Oprava starých trámu v podkrový: Trámy jsou staré cca 100let, částečně prožrané ale tesař tvrdil že to nevadí a že už to dál postupovat nebude. chtěl bych je zachovat aby byli vidět, takže asi nějak obrousit a napustit. Mám je brousit nejprve hoblíkem a pak bruskou a čím je napouštět a nebo lakovat? Prosím o nějaký ucelený postup jak nejlépe postupovat.
Všem moc děkuji za rady.
Komin:
omitku oklepat, castecne proskrabnout spary, ocelovym kartacem ocistit zbytek, hlavne odstranit prach - nejlepe vysavacem
napenetrovat a omitnout. Spricem nic nezkazis, ale neni nutny
Tram:
chtelo by to fotku, jinak co nejvice ocistit a pokud to bude mozne i napadenou cast. Pokud je nekde plisen pouzit Savo proti plisni a osetrit napr. Bochemit Plus redeno 1:5. Plisen odstranit drive nez na tram sahnes, ale ne mechanicky, ale Savem jak jsem uvedl jinak se ti muze rozsirit jinam.
Tak bych postupoval ja
Plíseň nikde není jenom jsou některé částečně prožrané. A jak je tedy nejlepe očistit a čím potom ošetřit?
Zalezi jak vypadaji jak jsou upravene spis bych je jen bruskou obrousil pripadne mechanicky odstranil co je potreba (hoblikem, dlatem apod.) a co nejvice odstranit nesoudrznou napadenou cast. Nejprve ometl nebo vysal a zacal pripravovat povrch. Na osetreni bych pouzil Bochemit Plus a potom finalni upravu.
Jinak nenapadlo te spise tram oblozit palubkou apod.?
Prave ze chceme puvodni tramy zachovat. Prikladam foto jak vypadaji. Takze tam kde jsou poskozene obrousit az na zdrave drevo? A ten Bochemit Plus slouzi i jako ochrana proti skudcum? A finalni uprava uz je jenom nejaky lak a nebo moridlo?
jj, uz je mi to jasne proc je chces zachovat, podobne to mam i ja, ale stolici a dalsi mam hodne nevzhledove, ale zdrave.
Bochemit Plus likviduje a slouzi jako dalsi ochrana odkaz www.bochemie.cz/o/... , zde je vse popsane, pripadne zvol jiny, ktery nabidne likvidaci a naslednou ochranu.
Ja ted pouzivam na vse Bochemit Plus (jen kdyby nahodou) a Bochemit Forte, ktery je barveny, vse naredene 1:9.
Na napadene casti Bochemit Plus 1:4
Pripadne muzes i dalsi aplikaci provest s moridlem pokud bude lihovy.
Finalni uprava je na tobe, zda to chces leskle, pololeskle, matne nebo jen namorene. Neber levne pripravky, zbyle budou OK.
doplněno 19.08.10 13:25:jenom se optam z jakeho duvodu, tam mas dodelane klestiny... z duvodu uchyceni rostu?
Stávám se menší a ještě menší, až budu nejmenší patronka na celém světe, ale musím přidat maličkou radičku.Letos jsem obnovovala omítku na podkrovní části 100 let starého komínu (45/45).Pořád mi prosakovaly zadehtované spáry a to jsem měla omítku oklepanou a spáry vyškrabané.Já to vidím i po několika nátěrech kvalitní fasádní bílou barvou.Na přiznané trámy jsem po obroušení použila Lazurol.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.