Nejste přihlášen/a.
Co se staršími peřinami, cca 25let staré, s pravým peřím. Vyčistit, koupit nový sypek a dát přešít?
Ale stojí to za to, když se dnes
dají koupit příkrývky s umělým vláknem za babku? Fakt nevím, vyhodit to,
zas mi příjde škoda.
A jakou životnost má vlastně husí peří? Porad´te...
2x
rybana, to vůbec nevadí, že máte peřiny 25 let. Najděte si na netu šití péřových dek. Většinou je to soukromě doma. Tam Vám peří vyčistí, nabídnou i barvu sypku a ušijí péřové deky, popřípadě udělají i polštáře na požadovanou míru. Já mám také takto udělané péřové deky a řeknu Vám peří je peří a pokud nemá nikdo v rodině alergie na peří, tak budete velmi spokojena. Peří i saje vlhkost, když se člověk potí. Rozhodně doporučuji více než umělotinu. PT /stařenka/
doplněno 18.08.10 10:28:článek : prozeny.cz/... - PT.
1x
V každém větším městě je čistírna, kde vám peří vyčistí. A hned i ušijí štepdeky. Mívají na výběr i sypkoviny.
Všechny deky z dutých nebo jakých to, vláken, jsou ze začátku skvělé. Lehoučké, hřejivé. Ale časem ztěžknou a ztvrdnou.
Sypkoviny mají ale nevýhodu, že jsou hlučné. Rachotí a že se nedají prát a čistit. V zimě mívám v ložnici 18´C a tak jsem si koupila v IKEA péřovou prošívanou deku. Látka na ni je jako materiál na kapesníky a deka se pere. Už jsem ji měla v prádelně a bezva. Je z Číny a já nechápu, proč se u nás nedostanou koupit podobné materiály. Teď si uvědomuji, že možná ano, ale nevím o nich a asi bych při koupi neměla v ně ani důvěru. Ale funguje to. Peří nepropouští a nenadzvedává se.
Nedám na ni dopustit.
1x
Ráda podpořím všechny předchozí názory mých kolegyň. Péřové deky, které mi kdysi šila maminka, tak ty už jsem zlikvidovala, protože byly šité do čtverců a těžko bych z nich peří dostávala. Byly výborné - lehoučké. Ale dostala jsem od tety pořádnou duchnu a z těch jsem našila polštáře.
A i dneska po mnoha letech, i když mám soupravu z uměliny - používám alespoň polštář s husím peřím.
Polštář z uměliny je jak deska - no kam se hrabe na péřový. Takže i když staré peřiny byste mohla dát do sběrného dvora - jestli je peří ještě kvalitní - využijte to alespoň na polštáře. Určitě neprohloupíte. A ještě přidám něco o životnosti.
Určitě se životnost ještě prodlužuje, pokud nebyly peřiny používány a navíc byly uloženy v suchu:
Best comfort
Dětská péřová přikrývka, náplň 90% prach a 10% peří. Díky vyššímu plnění je přikrývky velmi výhřevná. Rozměr přikrývky je 90x135cm. Jedná se o přikrývky z husího peří které má vysokou životnost, ta se pohybuje mezi 25 a 30 lety při běžném používání.
0x
Z péřových dek a polštářů jsem nechal ušít pro celou rodinu spacáky. Doma spíme v dutých vláknech.
0x
spím pod peřinou od malinka a stejně jako ostatní na ní nedám dopustit,k nám na vesnici pravidelně jednou za 2 roky přijíždí pojízdná čistírna,tak postupně sme dali vše vyčistit a dát do nových sypků a je to bezva-hlavně nevyhazovat,dá se to prodat i přes inzerát-je ještě dost lidí co to koupí a jinak sem je viděla nové dost draho-někdy i 2000 za 1 polštář-pokud v letáku nebyl překlep,ale u nás se daj sehnat tak za 500 až 800 za polštář
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.