Ráda bych se zeptala na podmínky trvalého bydliště, v případě, že mám úvěr na byt, který je napsaný na mně a momentálně řeším otázku, zda nahlásit přítele k trvalému pobytu. Jedná se mi o to, jaké bude mít tímto nahlášením nároky? Pokud by se např. v budoucnu měl odstěhovat, jestli by mi vznikly nějaké povinnosti, pokud by nebyla možná dohoda? Také nevím, jestli, když splácím ten úvěr, jestli musím tuto změnu nahlásit např. na katastr nebo bance, kde mám úvěr? děkuji za rady. Martina
vzhledem k tomu, že dnes platí § 10 odst.2 zák.č.133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech: Z přihlášení občana k trvalému pobytu nevyplývají žádná práva k objektu uvedenému v odstavci 1 ani k vlastníkovi nemovitosti.je to putýnka. Takže klíďo přítele přihlašte... jen tu může nastat nebezpečí, kdyby mu vznikly nějaké dluhy a ty neplatil... viz několik odpovědí na exekuce.
Pokud v budoucnu vznikne nějaká neshoda a nebude se chtít odstěhovat, máte problém... proto si rozmyslete, jestli si ho necháte do bytu napsat či nikoli. Změnu nemusíte hlásti ani bance a katastru už vůbec ne. Mám dojem, že se to hlásí společenství vlastníků jednotek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.