Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chystám se na výměnu klasického panelákového otočného umyvadla. Rád bych použil nějaké nové "materiály". Máte prosím někdo zkušenosti s připojením nějakého nového typu odpadu a sifonu po výměně tohoto umyvadla? Ideálně i s nějakým náčrtem? Chystám se na výměnu, ale zatím nikde nemohu sehnat vhodný sifon popř. i lehce upravitelné zapojení např. z flexibilních hadic, které by byly schopny simulovat původní vedení odpadu. Tzn. sifon pod vanou do kterého vyúsťuje přepad vany spolu s odpadem z umyvadla. Díky moc za rady
situace není zrovna vhodná, kdy kombinujete staré a nové věci. Pod umyvadlem jsem nedával sifon ale na plastový kus rovnou přišrouboval flexi trubku (asi dn30mm) dostatečně dlouhou, vedenou pod vanu. Vana má svůj "sifonek" ze kterého jsem nechal kus trčet původní odpad (zkrácený pilkou). Vzájemné spojení pův. odpadu a flexi potrubí jsem provedl "natvrdo" převlečením 10cm dlouhé zahradní hadice s vnitřním průměrem dn30mm, a aby z toho nevalila voda na koncích této spojky jsou ocelové sthovací objímky s dotažením šroubkem. Na flexi potr. uděláte v prostoru podvanou "kliku" a máte to místo sifonu. Možná to není srozumitelné, ale náčrt nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.