Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně udělat podlahový rošt v 1. patře?

Od: itchy* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

mám dřevěný dům a v prvním patře mám na trámech položená prkna o síle 30mm ze spodu pohledová. Na tyto bych chtěl udělat rošt s izolací a na to dát desky OSB popř. DURELIS. Mohli by jste mi poradit jak toto správně provést?

Děkujimoc za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

po celem dat parozabranu jedine dat tramy do krize se spodnima hold na dylku ted dole jsou asi na sirku 14x10 nebo x12 pripevnit dat pod ne jeste nez je pripevnite pas krocejove izolace potom mezi dat izolaci a na ty tramy nebo do stejne roviny z horesjskem tramu dat late a na to osb nebo levnejsi a kvalitnejsi mfp desky doufam ze si rozumime do jake vysky z tramy omerite si to na dne late jedna pujde po boku a druha to same na druhe strane a pak jendate na ne late a bdete to mit zaroven s tramy a bude to niz o lat

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den musite v prvni rade vedet jesli to ty prkna vynesou ale asi tezko budete muset zasekat do obvodnich zdi kapsy a do toho dat tramy a na to teprv late a mfp desky nebo osb aby se to vyneslo

itchy*

Dobrý den,

prkna jsou na trámech, které jsou pohledové ze spodního patra. Jedná se o roubenku, na stropních trámech jsou ta 3 cm prkna a na nich bych chtěl udělat rošt pro horní podlahy. Jedná se mi o to jak ten rošt ukotvit, jestli je to nutné k těm spodním prknům a ještě po stranách apod. Nebo jestli ho stačí položit na ta prkna? a vyplnit izolací a přes něj osb desky...

Díky moc za rady

hop®

Prkna to (kompletní podlahu se zátěží) pravděpodobně nevynesou (určitě unesou izolaci), ale pokud to vynesou původní trámy a rošt bude udělán tak, aby zatěžoval právě tyto trámy, pak záleží na únosnosti těchto trámů. Pokud jsou zdravé a dimenzované na zatížení kompletní podlahou plus zátěží v případné nové místnosti.

itchy*

Trámy jsou vidět odspodu a na nich jsou z jedné strany hoblovaná prkna. Toto viditelné vše ze spodního patra. V prvním patře jsou vidět jen neohoblovaná prkna. Stropní trámy jsou opravdu nosné pro téměř jakékoliv zatížení, jsou 20 cm široké i vysoké a jsou od sebe ne více než 90 cm. Jedná se mi o ten rošt, jak jej technicky provést. Děkuji :)

hodnocení

0x

itchy, jak daleko jsou od sebe vzdálena? rošt k čemu? izolace je mezi vytápěný a nevytápěný prostor? Nelze izolaci zakrýt OSB!

ICQ 55180641

itchy*
hodnocení

Dobrý den,

stropní trámy jsou zcela nové vzdálené od sebe mezi 80-95 cm. Na nich jsou k sobě položena prkna o síle 3 cm. Spodní i druhé patro budou vytápěné. Jedná se mi o to jak v prvním patře udělat co nejlépe podlahu. (Jedná se o dřevěný dům). Rošt jsem myslel, abych mohl podlahou táhnout odpady,vodu,topení atd...

ano, rošt lze udělat pro instalaci, izolace je nutná "kročejová" a záklop a čistá podlaha

Takže bych asi řešil :
Vaše prkna 3cm, rošt z prken 12cm(dle rozměru odpadu) na "stojato" záklop OSB, kročejová izolace, deska OSB, mirelon, plovoučka, nebo lino, koberec, dlažba, nic, atd...

itchy*
hodnocení

děkuji za rychlé odpovědi, moc jste mi pomohl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]