Nejste přihlášen/a.
Prosím o zkušenosti s nabídkou plastových oken v programu Zelená úsporám.Oslovil jsem snad 10 firem, ale každá má vždycky nějaký zádrhel. Hlavně všichni tvrdí německý profil, německé kování. Ano to může být ale kde to kupují? Určitě ne v Německu.Nevím jak je to s certifikáty, všicnhni mají všechno o.k. ale kdo to vlastně po nich kontroluje v tom programu Zelená úsporám. Oni se tam zaregistrují, pošlou certifikáty a víc se neví. O kvalitě to nevypovídá. Navíc většina je .s.r. o. tak během 2 dnů zmizí z trhu a je hotovo, nebo se to montuje někde v garáži. Navíc zaučení k montáži je prý jen dvouhodinové školení... tak teď babo raď...
Ono také záleží jak umí zednické začištění. Já mám výměnu starých špaletových oken z roku 37 a tak asi zapěnění, nahození maltou není ono. Nechci se dožít rosení oken a plísní. Ano, o větrání vím, ale často to je také špatnou izolací ostění a parapetu., nebo sklo je osazeno málo hluboko v rámu.Nastudoval jsem kopu materiálů z internetu a vypadá to, že kvalitní okna ani nejsou. Už mám hořkou zkušenost s balk. dveřmi, kde se dělá u skla led! Má někdo zkušenosti s firmami Oknoplastik Plzeň, Otherm Kaplice, RI okna (ty jsou momentálně v insol. řízení), LD okna , Svět oken, Vekra? Jsem z Plzeňského kraje.
Předáte mi nějakou zkušenost či radu? Děkuji.
stojí za to přečíst si zde veškeré diskuze ohledně plastových oken, člověk si najde své a dočte si i o různých firmách. My jsme vybírali asi tři měsíce někoho, kdo nám udělá plastová okna tak, abychom je mohli zařadit do žádostí o dotace Zelená úsporám. Kolikrát mě překvapilo, že firma na svých internetových stránkách píše, že si člověk může vybrat jakýkoliv výrobek a s ním pak žádat o dotaci. Abych byla konkrétní, firma Vorlíček-plast. Kdokoliv má od nich okna, je s nimi spokojený. Ale. Na jedné pobočce nám udělali zaměření a cenovou nabídku. Když ji položili přede mě, zeptala jsem se, zda s uvedenými výrobky mohu žádat o dotaci. Paní mí vysvětlila že ano a že můžu o dotaci žádat na cokoliv z jejich nabídky. Ok. Doma jsem sedla k netu a zjistila, že ani jedna věc z nabídky nebyla na dotacích zaregistrovaná. Naklusala jsem tam a bez nějakého rozumného vysvětlení mi sdělili, že mi nabídku přepracují. Tak to fungovalo asi tři týdny, kdy jsem se sbalila a řekla sbohem. Všechna okna jsme chtěli v oboustranném zlatém dubu. Jaké bylo mé překvapení, když jedno okno bylo v třešni. Chtěli jsme klasický rámeček, oni mi nabídli palstový šedý, ten mají prý jako jediný zaregistrovaný. Chtěla jsem to a to kování, oni mi nabídli jiné. A položky jako cena za nadstandardní sklo? To mi fakt došla trpělivost. Když jsme přimhouřila oči a slevila z designových požadavků, rázem jejich nabídka vzrrostla o 40 tisíc. Jasně, jeden barák takovou firmu asi nevytrhne, ale i tak jsem počítala, že když jde o zakázku za 200 tisíc, tak že se budou trochu snažit. V závěru jsem stejnak byla za blbce jen a jen já. Takže ano, jakmile jde o dotace, je to krapet delší běh.
ramy, skla a kovani pravdepodobne nikdo s dodavatelu oken nevyrabi a i vice dodavatelu oken pouziva stejne ramy a sklo.
Uz zde bylo napsano to nejlepsi ma kazdy doma
ja ti muzu doporucit VPO Protivanov a i se zelenou tam uspejes.
Rychly a slusny servis, kdyz bylo potreba doseridit okna a i pristup obchodnika+montaz, zapraveni a parozabranu jsem si delal sam z duvodu, ktery uvadis.
doplněno 17.08.10 11:50:abych nezapomel v nasi ulici z duvodu dodrzeni hygienicke normy se dela vymena oken, kterou hradi silnice a dodavku+montaz dela www.sulko.cz tak muzes mrknout. Osobne jsem vymenu odmitl, byl jsem rychlejsi![]()
Dobrý den, na Váš dotaz asi nejde jen tak stručně odpovědět. Je to cca rok, co jsme doma renovovali okna. Jelikož jsme tuto akci měli spojenou i se zateplením domu, zajímali jsme se o dotace v rámci projektu Zelená úsporám. Jestli je problém vybrat okenářskou firmu, pak vybrat okenářskou firmu, která nám v rámci Zelené úsporám vyjde vstříc, to se zdálo být nemožné. Nakonec nám známý _ stavař _ poradil kouknout na materiály firmy Izolační skla. Okna máme vyměněná, dotaci jsme dostali..jsme spokojení. Vyplatilo se nám dát na radu někoho, kdo má s okny praktické zkušenosti. Recenze jsou sice pěkná věc, ale...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.