Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat kvalitní firmu dodávající okna

Od: mirghani* odpovědí: 6 změna:

Prosím o zkušenosti s nabídkou plastových oken v programu Zelená úsporám.Oslovil jsem snad 10 firem, ale každá má vždycky nějaký zádrhel. Hlavně všichni tvrdí německý profil, německé kování. Ano to může být ale kde to kupují? Určitě ne v Německu.Nevím jak je to s certifikáty, všicnhni mají všechno o.k. ale kdo to vlastně po nich kontroluje v tom programu Zelená úsporám. Oni se tam zaregistrují, pošlou certifikáty a víc se neví. O kvalitě to nevypovídá. Navíc většina je .s.r. o. tak během 2 dnů zmizí z trhu a je hotovo, nebo se to montuje někde v garáži. Navíc zaučení k montáži je prý jen dvouhodinové školení... tak teď babo raď...

Ono také záleží jak umí zednické začištění. Já mám výměnu starých špaletových oken z roku 37 a tak asi zapěnění, nahození maltou není ono. Nechci se dožít rosení oken a plísní. Ano, o větrání vím, ale často to je také špatnou izolací ostění a parapetu., nebo sklo je osazeno málo hluboko v rámu.Nastudoval jsem kopu materiálů z internetu a vypadá to, že kvalitní okna ani nejsou. Už mám hořkou zkušenost s balk. dveřmi, kde se dělá u skla led! Má někdo zkušenosti s firmami Oknoplastik Plzeň, Otherm Kaplice, RI okna (ty jsou momentálně v insol. řízení), LD okna , Svět oken, Vekra? Jsem z Plzeňského kraje.

Předáte mi nějakou zkušenost či radu? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucinkaf*
hodnocení

1x

stojí za to přečíst si zde veškeré diskuze ohledně plastových oken, člověk si najde své a dočte si i o různých firmách. My jsme vybírali asi tři měsíce někoho, kdo nám udělá plastová okna tak, abychom je mohli zařadit do žádostí o dotace Zelená úsporám. Kolikrát mě překvapilo, že firma na svých internetových stránkách píše, že si člověk může vybrat jakýkoliv výrobek a s ním pak žádat o dotaci. Abych byla konkrétní, firma Vorlíček-plast. Kdokoliv má od nich okna, je s nimi spokojený. Ale. Na jedné pobočce nám udělali zaměření a cenovou nabídku. Když ji položili přede mě, zeptala jsem se, zda s uvedenými výrobky mohu žádat o dotaci. Paní mí vysvětlila že ano a že můžu o dotaci žádat na cokoliv z jejich nabídky. Ok. Doma jsem sedla k netu a zjistila, že ani jedna věc z nabídky nebyla na dotacích zaregistrovaná. Naklusala jsem tam a bez nějakého rozumného vysvětlení mi sdělili, že mi nabídku přepracují. Tak to fungovalo asi tři týdny, kdy jsem se sbalila a řekla sbohem. Všechna okna jsme chtěli v oboustranném zlatém dubu. Jaké bylo mé překvapení, když jedno okno bylo v třešni. Chtěli jsme klasický rámeček, oni mi nabídli palstový šedý, ten mají prý jako jediný zaregistrovaný. Chtěla jsem to a to kování, oni mi nabídli jiné. A položky jako cena za nadstandardní sklo? To mi fakt došla trpělivost. Když jsme přimhouřila oči a slevila z designových požadavků, rázem jejich nabídka vzrrostla o 40 tisíc. Jasně, jeden barák takovou firmu asi nevytrhne, ale i tak jsem počítala, že když jde o zakázku za 200 tisíc, tak že se budou trochu snažit. V závěru jsem stejnak byla za blbce jen a jen já. Takže ano, jakmile jde o dotace, je to krapet delší běh.

standam*
hodnocení

0x

ramy, skla a kovani pravdepodobne nikdo s dodavatelu oken nevyrabi a i vice dodavatelu oken pouziva stejne ramy a sklo.

Uz zde bylo napsano to nejlepsi ma kazdy doma:) ja ti muzu doporucit VPO Protivanov a i se zelenou tam uspejes.

Rychly a slusny servis, kdyz bylo potreba doseridit okna a i pristup obchodnika+montaz, zapraveni a parozabranu jsem si delal sam z duvodu, ktery uvadis.

www.vpo.cz/

doplněno 17.08.10 11:50:

abych nezapomel v nasi ulici z duvodu dodrzeni hygienicke normy se dela vymena oken, kterou hradi silnice a dodavku+montaz dela www.sulko.cz tak muzes mrknout. Osobne jsem vymenu odmitl, byl jsem rychlejsi:(

hodnocení

0x

opravdu těžko... reklamace vyřizuje skoro každý dodvatel. Již několikráte jsem se setkal s samou chválou na nějakou firmu, dotyčný si okna nechal nainstalovat a půl roku poté řešil "drobné" nedostatky.

oldaa
hodnocení

0x

Dobrý den, Váš problém dokonale chápu. Sice existuje možnost využít dotaci v rámci programu Zelená úsporám, ale s tou realizací už je to těžší... . mně pomohla firma Izolační skla. O tomto programu jsou dobře informováni, jsou zvyklí s ním pracovat...možná nejlepší řešení pro Vás.

hodnocení

0x
Jak poznat kvalitní firmu dodávající okna

kouknout se na jejich práci.

michalhlousek
hodnocení

0x

Dobrý den, na Váš dotaz asi nejde jen tak stručně odpovědět. Je to cca rok, co jsme doma renovovali okna. Jelikož jsme tuto akci měli spojenou i se zateplením domu, zajímali jsme se o dotace v rámci projektu Zelená úsporám. Jestli je problém vybrat okenářskou firmu, pak vybrat okenářskou firmu, která nám v rámci Zelené úsporám vyjde vstříc, to se zdálo být nemožné. Nakonec nám známý _ stavař _ poradil kouknout na materiály firmy Izolační skla. Okna máme vyměněná, dotaci jsme dostali..jsme spokojení. Vyplatilo se nám dát na radu někoho, kdo má s okny praktické zkušenosti. Recenze jsou sice pěkná věc, ale...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]