Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spád žlabu

Od: petr1k* odpovědí: 7 změna:

Jaký má bý popřípadě jestli to řeší nějaká norma spád žlabu

mezi svody mám spád dostatečný - pomalu 3cm/m ale za svodem je přesah ještě cca 1,5m a spád pokračuje a voda se tam drží. Řemeslník tvrdí že tam může stát voda že to nevadí. Já mu nevěřím, ale co sním?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podle ČSN je nejmenší doporučené vyspádování žlabu 5 mm/m. Takže to vaše je více než dostatečné.

petr1k*
hodnocení

ale co ten konec cca 1,5m co pokračuje se spádem směrem od svodu

spidere, ne že nevěřím, ale sdělte mi, prosím, kterou ČSN myslíte?

Informaci jsem čerpal z těchto dokumentů:

rheinzink.cz/...

campaign.lindab.com/...

Jinak je všeobecně uváděn spád 0.5 % na metr což je oněch 5 mm. Hádat se nehodlám, klempířská není to můj obor působnosti ;)

petr1k*
hodnocení

přesně jak to je na tom obrázku od Lindabu to mám, ale pak v konci stojí cca 3cm vody. Za pár dní to bude 3cm bláta a pak bříza...

jak to má být

spidere, děkuji, to jsem právě potřeboval, páč ČSN je za prachy a kdo to má furt platit.

hop®
hodnocení

0x

Podle mne je okap špatně udělaný, těch 1,5m by mělo mít spád opět ke svodu, v místě svodu by měl být žlab lomený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]