Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Budeme dělat příčku oddělující chodbu od kuchyně a mě by zajímalo z čeho ji nejlépe udělat. Příčka bude zakotvená jen do jedné zdi. Dlouhá bude cca 2m a vysoká 3m. Myslel jsem si na ytong 10cm široký. Nejsem si ale jistý, jestli se na to pak bude dát něco (kuchyňská skříňka) pověsit. Zatím tam nic viset nebude, ale kdo ví, co bude za pár let. Nerad bych to potom předělával. Strop nad kuchyní je trámový. Dá / má se to nějak zakotvit k tomu stropu?
Pro představu přikládám náčrt. Červeně je ta příčka. Rozměry celého domku jsou 8x6.
10 ytong je kalsika na pricky do kuchyne ale ktvit ob jednu radu pri zdeni a a u stropu hlavne at nemate moc velkou diru na zaenovani jinak se vam to vylomi a kuchynskou linku muzete dat na kovove listy ktery lepe vynesou zatez linky jinak to osobne kotvim prislusenstvim na sdk jeste to najdu a poslu jak to vypada
doplněno 16.08.10 14:37:Krásná a zvláštní by byla z luxfer, pěkně průsvitná. Mohly by se kombinovat s Ytongem. PT /stařenka/
Ytong 10 je dobrá volba, do styčné zdi zavrtat kotvy, ke stropu montážní pěnu, perlinka, potom to unese i kuchyňskou linku!
My dali Ytong 13, známí měl 10 a z druhé strany (kde měl koupelnu) mu ta zeď začala prsakat , ale asi tu linku měl taky dost zatíženou (talíře a pod.)
Mildop: děláme bytová jádra, z YT 7,5 akorát kuchyňskou příčku z 10, po natažení perlinkou bych se nebál tam pověsit knihovnu, natožpak linku s pár talířema a skleničkama - od toho přece ty skříňky jsou! Nezapomněl Váš "známí" na perlinku?
Dobrý den, taky můžu doporučit tvárnice Ytong. Doma z nich máme příčky, přístavky, prostě leccos a jsme spokojení.
Nakonec jsme se také rozhodli pro 7.5. Viset tam skutečně nic nebude a rozvody v ní také žádné nebudou. Je to prostě jen příčka oddělující kuchyň od chodby.
A mohu se zeptat, ten dům Vám někdo navrhoval, nebo je z katalogu? Jen mě zaujaly ty rozměry, také jsem chtěla malý dům a tahle velikost by mi vyhovovala. Omlouvám se, jestli jsem moc vlezlá
Vůbec nejste vlezlá. Je to starý zděděný domek, kde nebyla ani koupelna. Nechal jsem si kamarádku studentku architektury navrhnout základní rozmístění a s tím jsem šel za projektantem. Ten to v podstatě "jen" překreslil, dopočítal a navrhl ostatní potřebné a my teď postupně budujeme. Všechny materiály v projektu máme napsané, ale konkrétně u téhle příčky jsme se celkem od projektu vzdálili, tak jsem zjišťoval, co bude nejlepší. Co šlo, jsme udělali ze starých cihel, ale ty už došly a byla to hrozná piplačka, tak přecházíme na moderní materiály Pro představu přiložím obrázek domku zvenčí a zkusím se podívat, jestli nemám v PC plány. Jestli ne, tak je zkusím během zítřka dodat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.