Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utěsnění dřezu v pracovní desce

Od: mart* odpovědí: 5 změna:
Zdravím kutilové,
protože zdaleka nemám tolik zkušeností (ale rozhodně je rád naberu) chtěl bych vás poprosit o radu.
Jak se nejlépe vypořádat s umístěním dřezu v dřevotřískové desce?
Dřez má samozřejmě sponu na pevní přitažení, přiloženo byl i proužek samolepícího pěnového těsnění, který přijde na spodní stranu dřezu v místě přesahu, ale tomu se mi nějak příliš věřit nechce ;) přecejenom kdyby tam byla nějaká klasická "guma"působilo by to (alespoň na mě) lépe.
Tak bych se chtěl zeptat čím ošetřit otvor v vpacovní desce . tím myslím jako ten žez, který není niajk "zalaminován"- jako první mě napadlo přetřít to nějakým lakem - našel sem i doporučení na to opatřit to vrstvou silikonu. Tak bych se chtěl zeptat "jak na to". Se silikonem sem zatím neměl tu čest a popravdě jako z "pistole"nanést na cca 4cm pruh v nějaké tenké vrsrvě a hlavně souvislé mi moc představt nejde. Pak bych se ještě zeptal jestli teda mám těsnění dodané ke dřezu nějak "podpořit"- zřejmě asi zase silikonem - a tedy pokud ano, tak JAK.
A jako poslední otázku bych měl jak proti zatékání opatřit spoj jvou desek - pracovní deska a "zadní"svislá deska - na to bude také vhodný silikon? Předpokládám že idální řešení je nějaký transparentní. Ale jestli bych vás mohl poprosit o nějaký stručný návod, jak udělat "povedenou"souvislou né zbytečně velikou vrstvičku.
Za tip jaký silikon si na tyhle věci pořídit budu také jen a jen rád
Děkuju všem za čas a ochotu...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ewa*
hodnocení

0x

Transparentní silikon-vytlačit z tuby a rozertřít prstem.Spáry,kam může zatéct voda,je dobré také ošetřit silikonem,tím se nic nezkazí.

hodnocení

0x

Řez v otvoru nemusíš nijak upravovat, ale pro tvoje čistý svědomí to klidně přetáhni silikonem, udělej uprostřed síly desky silnější pruh silikonu a ten nějakou plastovou stěrkou rozetři. Do spoje desek nanes taky silikon, lehce to pocákej jarovou vodou a plastovou stěrkou s ustříhnutým rohem uděláš krásnej povedenej roh.

lidus*
hodnocení

0x

Pět let mám nerez dřez s odkapavačem jen v desce připevněný ze spodu kovovými sponkami co k tomu dodali a nikde mi nic neteče.

hodnocení

0x

A já jsem si změřila obvod dřezu a v železářství koupila profilovaný gumový nebo nějaký proužek a ten navlékla na dřez a dřez zasunula do otvoru. *palec*A do nové linky mi to stolář také tak utěsnil.*hej*

karelkarel
hodnocení

0x

To dodané těsnění bych tam dal a vedle něho ke kraji rantlu nerezu bych udělal po obvodu přiměřeně tlustou housenku, aby se po uložení dřezu do otvoru housenka rozplácla. Po konečném usazení a dotažení spon bych ještě objel silikonem kolem hrany nerezu a desky, pokropil to jarovou vodou a stáhl přebytek teflonovou stěrkou k tomu určenou.Sikovnému tam zůstane nerušící - neviditelné "těsnění". k Utěsnění zadní části desky se prodává v metráži navlékací profil s centimetrovým břitem, který pěkně přilehne. Dělá se to určitě bílé a béžové, možná i jiná barva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]