Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz.V OBI jsem zakoupil benzinovou sekačku,po 4 hod.provozu přestal fungovat motor,reklamace byla přijata s tím,že vada bude odstraněna,při vyzvedávání tohoto reklamovaného zboží mi na místě chtěl pracovník OBI sekačku předvézt,ale závady byla pořád stejná-ani ji nenastartoval.Zboží mi odmítli vyměnit a znovu ho odeslali na do opravy.Je sezona a já jsem měsíc bez sekačky a další zřejmě budu/lhůta na opravu je 30dní/V prodejně mi sdělili,že mají právo na 3 opravy,v reklamačním řádu jsem se sice nic takového nedočetl,má na to prodejce právo?Děkuji
Řekl bych že je to jinak. Ze zákona (myslím taže někdo třeba upřesní) tak již při třetí stejné závadě může zákazník odstoupit od smlouvy a je na něm zda si vezme jiný výrobek či chce vrátit peníze. Pokud je vada po každé jiná, tak musí být 3 záruční opravy a vlastně stejné uplatní při další (to jest čtvrté závadě).
Ovšem ve Vašem případě se nejednalo o další závadu, ale vada nebyla ve lhůtě 30 dnů odstraněna a pokud tu opravu nestihnou do 30 dnů od prvního převzetí zboží, tak nastane stejná situace a můžete od smlouvy odstoupit, neboť se vada považuje za neodstranitelnou.
No já několikrát reklamoval komponenty PC, vždy reklamaci pro neopravitelnost uznali, ale nenechali mi výběr zda vrátit peníze a automaticky dodali nové zboží.
Totiž třeba HDD jsem koupil za 2500,- Kč a v době reklamace bych si za stejný obnos již koupil dva HDD.
Musíte jit tvrde na věc.Seřvat je ostře že vás to nezajima at zavolaji šefy pohrozit obchodni inspekci a připadně ji zavolat.Já měl podobnou skušenost a bez peněz jsem se nehnul a do 2h jsem je měl.Taky se sekačkou do 30 dnu to nebylo.Přišel jsem 31 den nebylo to tak jsem je seřval že chci prachy že jim na opravu seru.Ale když budete jenom kejvat tak oni toho využiji
Mirku, jestliže Vám závadu neodstranili (a podle Vašeho pipisu tak neodstranili), považuje se jako závada neodsranitelná a máte nárok na odstoupení od kupní smlouvy a náhrady nutných nákladů spojených s reklamaci.
Pokud jste mluvil s "někým" z OBI, tak jděte mluvit s vedoucím. Pokud ale nemáte toto tvrzení čím doložit, nebo Vám dali podepsat další reklamaci, holt máte pro svoji neznalost smůlu.
Díky za odpověď,to se mi právě stalo,že jsem reklamaci/údajně opravenou sekačku podepsal/ následně mi ji pracovník OBI vyzkoušel.Přesto děkuji,teď až pro ni půjdu budu obezřetnější.Mimochodem u toho byla i vedoucí/nebo managerka/.
ale oni jí neopravili, jen jste podepsal papír o převzetí ,...
bránil bych se slušně, a důrazně.
doplněno 17.08.10 20:51:teoreticky by mohli dělat toto.
Mám to opravené, jistě- tady to podepiště a můžeme si to vyzkoušet... , ne já to chci nejdříve vyzkušet a podepsat, ... ne to musíte nejdříve převzít a pak vyzkoušet...
a teď...
doplněno 18.08.10 21:29:Prodávající nebo jím pověřený pracovník rozhodne o reklamaci ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává doba přiměřená podle druhu výrobku či služby potřebná k odbornému posouzení vady. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Po uplynutí této lhůty má spotřebitel stejná práva, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit.
vzdroj internet,
Škoda že jste nevyužil všech svých práv. Měl jste na ně vytáhnout ustanovení Občanského zákoníku, konkrétně §616, kde se píše, že vznikne-li na věci závada v prvních 6 měsících, má se za to, že již existovala v době předání věci (koupě). V takovém případě má kupující právo požadovat po prodávajícím, aby věc uvedl do souladu s kupní smlouvou a to buď formou její výměny za jinou či opravou, a to podle požadavku kupujícího. Není-li toho schopen, můžete požadovat slevu či odstoupit od smlouvy. A tohle na ně šlo vytáhnout hned při první reklamaci, o tom nepodařeném výsledku opravy ani nemluvě.
Díky za radu,tuto skutečnost jsem zjistil,rovněž hboužel pozdě,ale varuji každého před výrobky z OBI,reklamací spec.na sekačky mají hodně a nejsem sám,kdo má potíže
Dobrý den,
Mám stejný problém s reklamací sekačky. Zajimalo by mě z jákým obi marketem máte problémy. Já z Brnem.
U mě se jednalo OBI Klatovy,ale napsal jsem dopis na Ústředí do Prahy a ihned mi vrátili peníze
Jsem na reklamaci podruhé. Mám 3 zavady a čtvrtou nemulčuje. Chci odstoupit od smlovy podle zákoniku 622, ale oni dělají ze sebe blbce že tomu vůbec nerozumí. Byl jsem na Sdružení obrany spotřebitelů řekli mi že jsem v právu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.