Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Jak docílím,aby jedna stěna ve sklepě nezapáchala?
Popis: Mám starší RD po rekonstrukci. Suchý sklep,bez problémů. Původní neestetické omítky oklepány na cihlu,ponecháno z důvodu,že se mi to tak líbí a stěny dle mého dýchají. V době 2leté rekonstrukce jsme do slepa narychlo nanosili palivové dřevo a zbytky starých podlah,které se kompletně měnili za OSB desky. 1,5 roku klid,ale letos v létě jsem zničeho nic spatřil na dřevu nějakou plíseň ( v době největších veder). Rychle jsme veškeré dřevo odnesli z domu. Na jedné stěně sklepa a na podlaze zbyl takový lepkavý,zatuchlý oder a zbytky plísně na jedné stěně. Vzal jsem rozprašovač a poprášil savem (2x).Poté jsem stěnu přemaloval vápnem. Plíseň zmizela,ale ne zcela ten divný zatuchlý zápach včetně takových tmavých map na podlaze po té plísni. Tak jsem vzal osvědčený ocet ,cca 2L a vydrbal stěny i podlahu sklepa a poté vytřel,co nejvíce to šlo. Sklep cca po 7 dnech kompletně proschnul ( stěna i podlaha),je bez známek vlhkosti,ale bohužel tam momentálně jde citít ten vpitý ocet společně se savem a vápnem. Když vejdu do sklepa,tak hned cítit není nic.Ale když projdu kolem té jedné stěny,tak mi to praští do nosu .
Momentálně zvažuji,že stěnu přemáznu primalexem,abych jí provoněl a potlačil ten nepříjemný ozón.
Co myslíte?
Děkuji předem všem za help.
Primalex určitě ne...
Klidně sklep vylič vápnem, jako desinfekce funguje dobře a přitom nepřekáží v odvětrávání stěn. Sklep nechável větrat - i když se zdá, že je zeď suchá, přítomnost zápachu svědčí o vlhkosti (zejména, pokud je zápach cítit jen v blízkosti té stěny). Pokud jde o pach Sava a octa - prostě musí vyprchat a odvětrat - ´přerážet´ ho jinými pachy nemá smysl - to pak funguje, jako kdybys bezdomovce polil voňavkou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.