Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Loupání a krájení cibule - jak nebrečet

Od: nellinka* odpovědí: 31 změna:

Prosím,máte někdo zaručeně spolehlivou radu,jak nebrečet při loupání a krájení cibule? Vyzkoušela jsem vše možné,jíst při tom chleba,držet lžičku atd.atd.,ale nic nepomáhá.Jak to asi dělají profíci.když musejí naloupat kila cibule?

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vak*
hodnocení

3x

Namočit do vody a dat chvíli do lednice na 100% vyzkoušené

amlim*

Oloupanou cibuli mám připravenou dle potřeby v uzavřené nádobě v lednici (ne v mrazáku). Nejenže nebrečím, ale lépe se krájí, je křehčí.

ivo®
hodnocení

2x

Já když loupám cibuli /žena hned pláče/ tak používám jedoduchou pomůcku, prostě na tu cibuli foukám pusou a ty "brečící" ingredience tím odfouknu mezi kolem stojící /ti teď začnou brečet/a je to ...zatím to funfuje.

mkat*
hodnocení

1x

Najlepsi sposob aby clovek pri krajani cibule neslzil je dat ju cistit a krajat inemu.*ua*

vak*

Nejlepší je cibuli namočit do vody a na chvili do lednicky.Žadny ty kraviny sirku do pusy nebo citron.

pepane*
hodnocení

0x

;)Toto téma se řešilo zde.

poradte.cz/...

martinek*
hodnocení

0x

Víš jak to dělali kuchaři profesionálové? Když je pálili oči, otevřeli kamna a chvilku se dívali s hodně otevřenýma očima do ohně a hned bylo po pálení. To dělali jen ti mladí učedníci, protože si za chvílii tak zvykneš, že kdybys nakrájel 10 kg cibule nepálí tě nic.Ted, když už se netopí ve sporáku, stačí plyn. Pustíš plyn a asi minutu se zpříma, hodně až vykulenýma očima díváš do ohně. Ale lepší jsou ty kamna, to je 100procentní.

hodnocení

0x

Já když krájím cibuli, tak si na prkénko dám trochu vody a rozkrojenou cibuli dám na tu vodu a nakrájím - potom už brečet nikdy nebudete*tuc*.

hodnocení

0x

Jednou jsem někde četla radu vzít do zubů sirku (hlavičkou ven), jednou jsem to zkusila a fakt to fungovalo. Pak jsem na to nějak zapomněla a teď se mi to vybavilo :)

hodnocení

0x

Já jsem používal gázmasku. Ale není to pohodlné.

vak*

Větší debilitu se sirkou jsem ještě neslyšel.

Já ano ,i jsem vyzkoušel a funguje to!

Debilita nedebilita, já bych to vyzkoušel, potají, když se nikdo nedívá. A kdyby to fungovalo, tak bych už nekritizoval a možná bych se k tomu i přiznal.

kejki
hodnocení

0x

Při loupání nebrečím a sekám jí v sekací misce mixéru.

vak*

Ja si vezmu krumpáč položim ho na stul a u cibule nebrečím to slzi můj krumpáč je to něco jako když ma inženyrka sirku v hubě

Úžasné, jak Vás to rozhodilo. :-P

vaku, do tebe jsem se tajně zamilovala. Tebe bych chtěla mít doma.*smich*

S krumpáčem a cibulí. *plac*

martinek*

Cibule se nesmí sekat v mixeru, protože zhořkne. Krájet jen nožem, radím jako holý fakt.

kejki

A co to způsobí? Nerezový nůž, miska, pověra?*smich*

iku*
hodnocení

0x

Kupujeme predem nakrajenou mrazenou cibuli .

martinek*

Fuj to hnus, to slyším poprvé, určitě byla nasekaná v robotu a pak zamražená. Děkuju nechci.

hodnocení

0x

slyšel jsem, že když máte při krájení v puse rozkrojený citron tak taky nebrečíte.Odkrojenou neboli otevřenou části směrem ven a slupku v puse.

mifa*
hodnocení

0x

Opláchnu nůž pod tekoucí vodu tak po půlce cibule.

vak*

Tayk dneska si dala manželka ze srandy sirku do pusy a při loupani řvala jak kráva.To asi inženyrka místo cibule krajela meloun.Větší píčovinu jsem neslyšel se sirkou.

Kdoví, koho máš za manželku...

vak*

Ty jsi normalně kráva inženyrko jest-li jsi chlap tak jseš kretén sirko

výtka
Upozornění od sys lidka 23. 08. 2010 14:21:15
Vážený vaku, s těmito výrazy si hledejte jinou poradnu, kde vám to budou tolerovat. Viz pravidla poradny:- Z2 - psát vulgárně a slovně napadat uživatele

annyfi*
hodnocení

0x

:) Na letních táborech jsme si dávali hliníkovou lžičku do pusy, ale slzeli jsme stejně - smíchy. Takže nevím, jestli to funguje :)

3t*
hodnocení

0x

Používám plavecké brýle - nejlepší řešení *frajer*

marenka*

To asi pomůže, ale nebrečí diváci v kuchyni? (smíchy) *hi* (nechci urazit, berte to s nadhledem ;))

binka*

Já jsem jako -náctiletá holka používala sluneční brýle. K velkému pobavení všech ostatních ...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]