Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,předělávám sklad na byt v 1.patře.Podlaha je z trámu o délce 7m trámy maj průměr 30cm*25cm(staré cca 80-90let).Trámy jsou od sebe cca 90cm až 110cm.Po promluvení ze zedníkem jsem na trámy natloukl prkna přes sebe, nerovnosti vyztužil eps 2cm ,dal kari sítě a na to jsem udělal beton B 20 o tlouštce cca 5cm-7cm.Nedávno jsem trámy zespoda v pulce vyztužil traverzama,ale stejnak se podlaha ne moc ale přece houpe a tedka potřebuju ještě vyrovnat podlahu a bojim se tam tahat ještě beton.Prosím o vaše názory jednak o houpáni či vyrovnáni betonu děkuji moc
0x
Houpe se i tzv. traverzovy strop. Predpokladam, ze jsi dal traverzu v 3,5m, ale uz nepises o jak je dlouha a dalsi rozmery.
Jako priklad uvedu icko 180 max 3,5m vcetne ulozeni.
Spis nez se zednikem jsi si se mel poradit drive se statikem/projektantem nez dat rovnou beton a jen 2cm EPS.
Traverzy jsou v klidu délka budovy je 7m na 10m udělal jsem 3stojky a na ty 3 stojky jsem vložil ičko 160 a podepřel jsem všechny trámy.Ano určitě jsem se měl poradit ze statikem je to moje chyba.děkuji za názor
Traverza diky sloupkum je v pohode tka ted zbyva pokud se nepletu dve casti 3,5x10 kde jsou nepodeprene tramy o delce 3,5m.
Ted otazka zni houpe se ti podlaha pri naskoceni nebo jen pri zhoupnuti v kolenou ci chuzi?
doplněno 13.08.10 12:40:nejlepe vsak soupnout dalsi traverzu tj. dve na prostor (do prostred a k hlavam tramu) hlavy budou 100% chycene.
doplněno 13.08.10 12:42:samozrejme po domluve se statikem/projektantem.
Při chuzi tak ani ne ale když někdo jde a dupe tak to cítím.Jestli jsem to dobře pochopil tak navrhujete podepřít trámy i u zdech kde jsou trámy zazděný?
Ano, protoze je velka pravdepodobnost, ze budou nahnile. Lze to resit i zelezem napr. 18x50x8, ktery prijde na obe strany tramku a prosroubuje se pres tram a bude 15cm usazen v nosne zdi a tak to bude na vsech tramech.
Tohle, ale neresi houpani... bud se ti zda, ze to houpe hodne nebo je nekde neco spatne, protoze 3,5m pri tvem rozmeru a rozteci by melo byt OK nekde je neco asi spatne.Jinak neni potreba nejakym heverem zvedat tramy apod. staci dat traverzu co nejblize a zbytek vyplnit zel. platlema proste namlatit je
stejne je kazdy tram osazen v jine vysce.
Napadlo me zda k pruhybu nedochazi diky nedokonalemu podepreni u stredu.
Mala amaterska rada, vem provazek s oluvkem pridelej jich par na tramy a muzes pozorovat kde priblizne dochazi ke pruhybu.
Sice blbost, ale ukaze ti to. Jinak opravdu na vse co jsem zde napsal je potreba konzultace.
0x
Je potřeba dát napříč trámů zespod v jejich polovině traverzu íčko 400 s podložkami různé tloušťky a vyheverovat panenkami traverzu v uložení v nosných zdech tak, aby byl strop - podlaha v rovině a nehoupal se. Pak traverzu v nosných zdech zazdít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.