Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
ráda bych doma něco vyčistila lihem a nevím, který bude nejlepší.
Jsem těhotná, takže nechci používat smradlavý benzinový čistič.
Kde líh koupím a jaký je nejlepší? lékařský, technický...
Děkuji.
Před šesti lety jsem přispěl,tak budu pokračovat.
Na trhu je několik druhů lihu.Tedy jednak líh syntetický p.a. s obsahem etanolu 100%
Pak líh kvasný, s obsahem etanolu mezi 80% - 96%.a rušivými příměsemi metanol,etylacetát kolem 2%
Líh denaturovaný s obsahem denaturační přísady 0,1 - 0,5%
Tyto denaturační přísady mohou být rozličné,tech.benzin.toluen ,aceton,metylalkohol..
Aby se nedal konzumovat,obsahuje i malý přídavek hořké látky.
JABRAKA
Nejprve mne trapně napadlo, že by bylo nejlépe zeptat se na policii, ve skladech mají lihu skoro milion litrů...
Ne, vážně. Ideální líh je koupený v lékárně jako čistý lékárenský, ten příjemně voní a dobře se s ním čistí. Je sice dražší, ale máte jistotu, že neobsahuje nějaké nevhodné příměsi. Jako třeba technický líh z drogerie může být znehodnocen něčím, aby se nedal pít. A ten vám pak může dělat při čištění nepěkné mapy.
Líh jako rozpouštědlo lze použít jen pro zcela specifické použití.Pro odstranění skvrny,nebo nějakého jiného znečištění,je nutné vždy použít nejvhodnější prostředek.Pokud budete čištění provádět v dobře větraném prostoru,nemusíte se obávat ani toho benzinového čističe.Lihem odstraníme:skvrny od smůly,pampelišek,trávy,případně od lihových barev a laků.Pro znečištění oleji,mastnotami a ropnými produkty je nutné použít benzin.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.