Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak usadit dřevěnou zárubeň vchodových dveří

Od: jarks* odpovědí: 2 změna:

Mám hotovou zeď šířky 37 cm (porobeton) a v ní čistý omítnutý otvor pro dveře.
Objednal jsem si vchodové dveře EURO tloušťka 68 mm, šířka 90 cm a čeká mě nějak je namontovat.
Představoval jsem si, že zárubeň se prošroubuje do zdí, zapění se a zbytek je jen maskování spáry.
Ale zjistil jsem, že dřevěnná zárubeň dveří nemá žádné otvory, jen po obvodu dvě drážky vedle sebe.
Řekli mi, že se musí použít nějaké plechové kotvy, které se na zárubeň zvnějšku přišroubují
a zakotví do zdi.
Věděl by prosím někdo, jak se to provádí, jak se správně jmenují ty plíšky a kde je sehnat?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

2x

já si je nechal kvůli DPH a dřině (dveře mají snad metrák) zamontovat a maník je normálně 2x na každé straně provrtal a vrazil tam velké vruty a hmoždinky, pak zapěnil. Zhruba cm vypěněné mezery jsme olištoval. Desátý rok jsem spokojen. Vruty jsou ve falci a zapuštěné takže nejsou vidět.

hodnocení

2x

Alf má pravdu, dveře jsi si měl nechat i namontovat. Když už máš špaletu omítnutou tak na plechy zapomeň, sundej z falce těsnění, vyvrtej tam na každý straně dvě tři díry, dej šroub s hmoždinkou, lehce vyklínuj, lehce dotáhni šrouby, vypěň a olištuj. Pak už jen vesele užívej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]