Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digestoř - potrubí - kondenzát

Od: standam* odpovědí: 10 změna:

Nemam jinou moznost nez v prizemi napojit dikestor na komin. Mel jsem v planu pouzit odpad. trubky 125mm s odvodem kondenzatu v miste napojeni digestore a naslednem svedeni kominem do prostoru sklepa. Bohuzel, ale obavam, ze nastane problem pri napojovani kolen apod.

Napadlo me reseni pouzit flexi trubku cca 6m a zde diky studenemu prostoru nad podkrovim(pudicka) dojde pravdepodobne ke kondenzaci z duvodu nemoznosti zatepleni potrubi. Nerad bych pozoroval jak tece kondenzat na sporak:)

Otazka zni muze nastat problem? Jake mate zkusenosti?

Navic diky suzeni komina v prostoru pokrovi nelze pouzit pouze rovny vyvod viz. foto

Digestoř - potrubí - kondenzát

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

2x

zdravim ja sem to musel udelt tak ze v patre nad digestrori sem udelal odkapavac do lahne

doplněno 12.08.10 14:30:

mol by ste u komina udelat plastova dvirka t kus nahoru dat hadici dolu jako to je na fotce a mate postarostech

Digestoř - potrubí - kondenzát #2
standam*
hodnocení

Prave do toho se me moc nechce, ale chapu dulezitost a trochu to otevru a dam viz. vase foto s tim rozdilem, ze odvod kondezatu protahnu az do sklepa kde se bude zachytavat nebo pujde rovnou do kanalu.

To same mam v koupelne v prizemi resp. v meziprostoru podlaha/strop

doplněno 12.08.10 19:45:

Tak zmena:) zachyt kondenzatu dam viz. foto na uvodu a svedu kondenzat dalsim otvorem do sklepa.

Dle me asi nejlepsi resni.

alf*
hodnocení

0x

zkušenost nemám, mám ovšem plán a třeba se dozvím, že špatný. Podobný problém chci řešit T kusem trubky a kondenzát steče do zaslepeného konce a odtamtud ho občas vyleju. Takhle to mám i od plynového kotle jen mám od zaslepení spodní větve nataženou hadičku na dno komína a tu zasunutou do PET a jednou za dva roky vylévám asi deci vody. Podobně to má i máti a tam jsem jednou výleval po jedné zimě 3-litrovou sklenici od okurek, nikdy předtím ani potom tam tolik kondenzátu nebylo, vždy tak do půl litru za zimu. Já mám opravdu PET stále suchou.

A nelze zateplit, proč by to nešlo obalit vatou které vidím balík na fotce? Plánuji chladný kus, asi 1,3 m, mezi stropem a střechou zabalit do izolace.

standam*
hodnocení

me ta trubka pujde v cele trase kominem, proto nelze zateplit. Na fotce je pouze cast v zateplenem podkrovi (prechod z komina v prizemi na komin v podkrovi, puvodne zde byla vyzdena sikmina) jinak receno dole je komin sirsi nez v patre) a zde to prijde dozdit po aplikaci trubky.

Napr. z koupelny v podkrovi mam to same jako ty a zde dam take izolaci. Z druhe koupelny v prizemi mam udelany i zachyt kondenzatu, ale zde zase neni nutne zatepleni (nejdu nikde studenym prostorem).

Ale zde v komine to bude trochu slozitejsi... .

rob*
hodnocení

0x

trubka by šla zateplit foukanou izolací

standam*
hodnocení

to rob:

bohuzel nejde

malo mista apod.

rob*

to bude tak natěsno?

standam*
hodnocení

jj, max 1cm na kazde strane a to je tak spis na EPS drt, navic 100% se trubka nekde opre.

rob*

a co obalit trubku mirelonem?

standam*
hodnocení

tj. malo izolace. Udelam to jak jsem napsal vcera. Radeji udelam zachyceni a vypust kondenzatu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]