Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak natáhnout omítku přes luxfery?

Od: barunas* odpovědí: 12 změna:

DObrý den, chtěla jsem se zeptat, co máme udělat se stěnou luxferů která nám dělí na firmě chodbu. Když jsme renovovaly (pokládaly podlahy plovoucí) řekly jsme si, že se bourat nebudou. Vypadají otřesně! Spáry jsou natřené bílou barvou na futra atd! Neptejte se čí to byl nápad:)

Schodli jsme se, že bourat je by bylo vzhledem k plovoučce zbytečné a finančně náročné"

Poraďte mi prosím, jak by se daly omítnout? Napadlo mě dát na ně tenký sádrokarton..šlo by to nějakou hmotou na omítky?aby to drželo?

Nebo nějaká jiná technika:)

Jsme otevřeni všem návrhům...

Díky moc

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

s kolegou Hoblíkem jsme rto řešili:

omýt, osušit, nalepit pěnou EPS, lepidlo perlina atd...

hop®
hodnocení

0x

Jde o to, kolik tam "máte místa", pokud chcete mít výsledné překrytí třeba zárověň se zdí ve které luxféry jsou. Pokud je místa dost a plocha není velká, tak ten SDK. Jinak bych klidně sklo natáhl vrstvou stavebního lepidla (pokud nejsou popraskané spáry, vynechal bych i perlinku) a pak už jen oštukovat a vymalovat!

hodnocení

0x

Doma jsem provedl a všem doporučuji přetahal jsem je flexinou s perlinkou , pak štuk dřevěným hoblem poté štuk novodurem zapravit hladítkem s rubenem aje to koncert skoro jako sádrovka. tad v práci říkáme že flexina drží na všem aji na skle.

standam*
hodnocení

0x

nizkoexpanzni PUR penou nalepit SDK, na spoje SDK zed dat pas vystuzne pasky (perlinka) a zapravit sterkou.

zalezi kolik je mista.

Tot muj navrh:)

hop®
hodnocení

0x

*zed* tak sem asi debil...*nevi*

standam*
12.08.10 06:18

*mala*

barunas*
hodnocení

Chlapy klííd:) Díky moc za návrhy.. stěna stojí v chodbě ohraničená železnou traverzou. Traverza je až ke stropu (starý barák-vysoké stropy) luxfery asi o 30 čísel nižší, vzniká tam odvětrávací místo...ta stěna totiž dělí chodbu od kuchyňky/sprchy a v zádu WC. By očko má tak 2,50 x 3,00 m. Takže myslím že to půjde:) Taaaaak, nikdy jsem to nedělala, ale věřte nebo ne, je mi 23/grafička/studuju Filosofii/ a mám strašnou chuť se všemu učit! Takže ve volných chvílích se o zeď postarám, neboť už mě dost irituje! Tak mi držte pěsti...až bude hoto vyfotím a dodám:)

tou flexinou bylo zde nejspíše myšleno - Flexibilní lepidlo na obklady a dlažby. Pro někoho neznalého to může být docela nejasný pojem.

pt®

A kdy budete maturovat z mateřského jazyka? Nemyslím to ve zlém. PT /stařenka/

doplněno 12.08.10 10:01:

pro "barunas"

barunas*
hodnocení

Nemyslím, že je to v téhle diskuzi až tak důležité. Řeším tu technické záležitosti ne gramatiku! Takže pokud mi k tomu nemáte co říct, potom prosím o zržení se jakýhkoliv nemístných poznámek na téma mého vzdělání!:)

pt®

barunas, pokud řešíte technické záležitosti, nemotejte do toho vzdělání. Já to nemyslela ve zlém. PT /stařenka/

doplněno 12.08.10 12:45:

Když zmíníte svůj mladý věk a své vzdělání, pak ty chyby tlučou do očí. *zed* PT

jabraka*
hodnocení

0x

Udělej to jak praví Standam.Ta pěna je dobré řešení.Protože je prostor dost členitý,možná by se dala použít i montážní pěna.Do přesně naměřené desky sádrokartonu bych navrtal několik děr a po přiložení na stěnu a zapření prknem,do těch děr vstříknout pěnu.Po několika hodinách už to bude držet jako skála.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]