Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit fólii z rámů platových oken

Od: wazi* odpovědí: 7 změna:

Nazdar! Tak jsem si začal užívat se sundáváním ochranné fólie z rámů plastových oken, ale bohužel je tomu už cca 2 roky od montáže a tudíž ta fólie nejde dolů tak jako by šla během prvních 6-ti týdnů po montáži (tenkrát jsem to bohužel nevěděl). Znáte někdo nějaký zaručený způsob jak tuto fólii nejsnadněji odstranit bez poškození povrchu rámu?

Zkoušel jsem už některé doporučované způsoby, ale jak nahřátí fénem tak i použití lihových čističů není kdovíjaká zábava, která by práci zásadně usnadnila. Nezkoušel jsem isopropanol. Pokud byste měl někdo zkušenosti s nějakou osvědčenou a "rychlou" metodou tak prosím o Vaši radu.

Díky!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

My jsme fólie z oken, které leželi před montáží věřím že dobré dva roky někde ve skladě, sundávali pomocí napařovací žehličky.

Na rám se přiložil kus textilie, pak se na tu látku přiložila žehlička, a opatrně se rám nahříval, občas se zapnulo i napařování, a fólie šli dolů skoro sami. . .

hodnocení

2x

měli jsme podobný problém, fólie z plastu nešly, pak nám někdo poradil toluen. Jde to skvěle, jen se musí dělat při otevřených oknech, hrozí nadýchání *ee*

lidka*
hodnocení

0x

@wazi Koukněte do vyhledávání, bylo to zde už vícekrát. *klik* Mám stejný problém. Sundávám ještě slušně tu průhlednou folii, ale zůstává tam ta spodní bílá. *uf*

pepane*

Já měla to samé.Řemeslníci mi daly čistič COSMOFEN 20.Specialní na okna.
Tím to jde lépe.

hodnocení

0x

Já to sejmul parním čističem :)

wazi*
hodnocení

Díky všem za rady, vyzkouším během několika dalších víkendů a pokud se povede tak se podělím o zkušenosti.

rob*
hodnocení

0x

já bych ještě zašel dodatečně "poděkovat" oknařům, že vás na to neupozornili *cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]