Nejste přihlášen/a.
Platí se nějaký poplatek hasičům pokud je zavolám k odstranění vosího hnízda v bytě (nad dveřmi bytu).Děkuji
Dobrý večer,
jakožto hasič si dovolým odpovědět...
Pokud si na ně troufnete sama, používáme naředěný přípravek Actelic, nebo Ultimate Super, kterým hnízdo a roj postříkáme. Po nějaké době lítavci pojdou.
Jestli máte někde v okolí schopné dobrovolné hasiče, kteří na to jsou vybaveni, zkuste se dohodnout s nimi. U nás je to běžné. Jelikož profesionální jednotky jezdí většinou jen k případům, kdy je ohroženo zdraví dětí, alergiků a pod. na veřejném prostranství.
Já jsem nedávno odstraňoval hnízdo,vzal jsem velký pytel na odpady,škrabku podobnou jako na led s dlouhým držadlem a hnízdo jsem do něj seškrábl.Vosy létaly jako sběsilé,počkal jsem půl hodinky a pak do pytle fouknul Biolit.Za chvíli je konec.Ale bylo mi jich líto,protože vosy, kromě škod na ovoci, neškodí,naopak zkonzumují také mnoho hmyzu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.