Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odstranění vosího hnízda hasiči

Od: ursula* odpovědí: 5 změna:

Platí se nějaký poplatek hasičům pokud je zavolám k odstranění vosího hnízda v bytě (nad dveřmi bytu).Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fcapab*
hodnocení

2x

Dobrý večer,

jakožto hasič si dovolým odpovědět...

Pokud si na ně troufnete sama, používáme naředěný přípravek Actelic, nebo Ultimate Super, kterým hnízdo a roj postříkáme. Po nějaké době lítavci pojdou.

Jestli máte někde v okolí schopné dobrovolné hasiče, kteří na to jsou vybaveni, zkuste se dohodnout s nimi. U nás je to běžné. Jelikož profesionální jednotky jezdí většinou jen k případům, kdy je ohroženo zdraví dětí, alergiků a pod. na veřejném prostranství.

hodnocení

0x

Já jsem loni volala hasiče na opravdu veliké hnízdo v keři a neplatila jsem nic. Nebylo by lepší zavolat tam a zeptat se? ;) Ne na to krátké číslo, ale na nějakou správní kancelář: Poklikat, najít ve vašem městě.

zajixxx*
hodnocení

0x

Přerpoklůádám že to bude spíše hnízdečko...zavolat na velké vosí hnízdo zasiče to beru...Ale na nějaké malé? Co třeba vzít zahradní hadici a lechce je z dálky zalít? (neberte to vážně prosím, nemuselo by to dopadnout dobře :D)

jabraka*
hodnocení

0x

Já jsem nedávno odstraňoval hnízdo,vzal jsem velký pytel na odpady,škrabku podobnou jako na led s dlouhým držadlem a hnízdo jsem do něj seškrábl.Vosy létaly jako sběsilé,počkal jsem půl hodinky a pak do pytle fouknul Biolit.Za chvíli je konec.Ale bylo mi jich líto,protože vosy, kromě škod na ovoci, neškodí,naopak zkonzumují také mnoho hmyzu.

JABRAKA

jita*
hodnocení

0x

Soused včera odstranil vosí hnízdo tak,že vzal noviny,zapálil je a kolem hnízda s tím zapáleným papírem-prostě je vyčudil,popálil jim křídla a pak jednoduše hnízdo sundal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]