Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé futra na bílo jak na to?

Od: kasandra* odpovědí: 10 změna:

Ahojky,moc prosím o radu.Všude mám černé futra,a chtěla bych je natřít na bílo,takže jsem po poradě v bauhausu koupila

patřičný šmirgl papír ,kterým se dělá za mokra,tím jsem všechny udělala,vyhladila.A pak jsem se dala do natírání bílou,a problém je

ten že se mi dělají po natření pruhy,barva se neslývá jak jsem myslela,čím to může být? prosím poraďte!

díky moc.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raduz*
hodnocení

3x

Delal jsem to nedavno u tchyne - futra kovova hneda a chtela je bila - poradne odmastit a umyt, pak dvakrat zakladovkou a nakonec finalni bila - vše ok a tchyne je spokojena

lucinkaf*
hodnocení

1x

V současné době děláme v domku to samé. Bruskou jsme jen futra zabrousili od nerovností a případné rzi, pak jsme je natřeli jednou až dvěma vrstvami bílou základovkou na zárubně a nakonec dvě až tři vrstvy vrchní bílé válečkem, šlo to bezvadně, výsledek úžasný.

doplněno 10.08.10 08:27:

ještě jsem zapomněla, že jsme je vzali po obroušení odrezovačem...

pepane*
hodnocení

0x

Mastné, špatná barva.Bohužel to může být i rukama.Chyb může být více.

magdon*

Pravděpodobná je druhá varianta (ruce). V první řadě bych ODSTRANIL co nejdokonaleji původní nátěr ("barvožroutem", opálit, obrousit hrubým "šmirglem" za sucha!). Přebroušení za mokra je vhodné tak při lakování karoserie auta. Samozřejmě odmastit, případně zatmelit a znovu přebrousit (jemnějším papírem), pak světlá základovka a nakonec 2 až 3 vrstvy bílé barvy (bílá dost špatně kryje). Taky použité pomůcky (štětec, váleček) výsledek dost ovlivní.

hodnocení

0x

Domnívám se, že jste to měla po zbroušení natřít základovou barvou nejlépe v bílé. Tak se totiž nejlíp připraví podklad pro konečný nátěr. Mj. základová barva se po nanesení a zaschnutí také může přebrousit jemným smirkem především v místech kde se třeba zachovaly nerovnosti nebo chybičky broušeného původního povrchu. Někdy může dělat problémy i špatné naředění barvy, nepíšete o žádném ředidle, to Vám k barvě nedoporučili v prodejně? resp. zda není potřeba nevíte? hoj.

lackovac
hodnocení

0x

Kasandro, nic jste nepokazila, jen natírání štětcem chce praxi. Proto použijte jako šikula Lucinka malý semišový váleček a pokud se vám to ještě po válečkování nebude líbit, tak to opakujte. Nezapomeňte váleček po práci vždy v maličičinko ředidla navlhčit a vymačkat do něčeho savého a to aspoň pětkrát. Staří praktici, když ví, že budou za třeba deset hodin nebo dva dny pokračovat, tak štětec nebo váleček ponoří do vody a až pokračují, tak ho lehce do savého dřeva trochu vytřou a pokračují v natírání a ředidlem ho vyperou až je definitivně hotovo. Různé špatně přístupná místa- růžky dotřete malým štětečkem, třeba tupováním. Hodně radosti. Podejte zprávu o Vašem štěstí.

lucinkaf*

spíš než semišový mně osobně vyhovoval molitanový, ale to je asi na každém z nás. Jinak přesně jak bylo řečeno, malým štětečkem jsem nejdřív vzala boky, rohy, místa kolem pantů a díry na zámek, a až poté přetřela válečkem. Jinak při tom válečkování pozor, aby nebylo moc barvy, protože ta potom má tendenci kapat a stíkat a udělá nepěkné zaschlé kapičky. Raději udělat tři vrstvy slabě než jednu nasáknutě. Jinak když jsem natřela futra základovkou, ubrousila jsem ještě kamínky, prach a podobné nečistoty a to samé udělal po prvním nátěru vrchní barvou. Futra jsou nádherně lesklá, hladká a nikdo nevěří, že dřív byl tmavě hnědý...

pepane*

:DV dnešní době je ředidlo tak drahé, že se někdy vyplatí koupit váleček nebo štětec nový.

karelkarel

Ano pepane, ředidlo je velmi drahé, ale štětce také. Já vždycky naliju 1ml ředidla do skleničky od dětské výživy, nakloním ji a navlhčím štětec v rohu skleničky. Štětec celou trošku ředidla nasaje, ve sklenišce štětiny tlakem na sklo rozpohybuju, pak štětec ostříkám prudkým brnkáním o hranu něčeho kde to nevadí - třeba oka drátěného plotu a pak vytřu do starého suchého dřeva-žebřík, stará vrata. To když párkrát zopakuju, je štětec nádherně čistý a spotřeba ředidla minimální. Jen ne proboha praní štětce v kýblu ředidla!

kasandra*
hodnocení

Všem moc děkuji za odpovědi a rady.Teď už se mi to snad podaří.Díky moc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]