Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba dříví

Od: velda* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den chtěl jsem se zeptat kolik kdo protopí za sezónu. Zatím máme jenom krb s vložkou na myx. 12 kw do vody a 8kw do vzduchu.Můžu se zeptat kolik tak protopím peněz, když budu používat 4 topná tělesa?Cca mi stačí metry. Myslel jsem tak 15 metrů jestli to není málo. Dům je starý s 1m širokými zdmi. Nové plastové okna, a počet místností 2kk plus chodba 10m2 a koupelna. Díky všem za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

0x

Mám kotel na tuhá paliva o výkonu 35 kW,topím pouze dřevem a za loňskou topnou sezónu jsem protopil v RD 3+1+příslušenství

20 kubíku smrkového dřeva.Pro ilustraci přidávám fotky zásob.

Spotřeba dříví

khkcv
hodnocení

0x

Na tohle by mělo 15 metrů stačit. Přesně to říc nejde, záleží na tom jaké to je dřevo (smrk/ dub), způsob topení, účinnost krbu, na kolik stupňů topíte, izolace a poloha baráku... Takže bych to viděl 15m +- 5m. Dřevo musí být suché = aby dobře uložené aspoň rok schlo = zásoba ještě na další rok. Třeba ten dub se musí sezónu nechat opršet, rok dva schnout a až pak je dobrý do kotle. U krbu s teplovodní vložkou pozor na dehtování.

zgdg

PS: kubík a metr je rozdíl. Kubík je čisté dřevo; metr je 1m3 skládaného včetně vzduchu; pak je ještě sypaný metr, to jsou polínka nasypaná do bedny 1m3

topicc
hodnocení

0x

Mně vyšla vaše spotřeba 17 prostorových metrů, takže i těch vašich 15 by mělo stačit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]