Nejste přihlášen/a.
Jiz skoro 12 let ziji mimo CR. Bohuzel tzv. trvale bydliste mam stale u rodicu, i kdyz jsem se ho snazil zrusit pisemne, ale nikdo na to nereagoval.
Dnes jsem mluvil s Mestskym uradem, a tam mi rekli, ze kdyz matka ma byt v druzstevnim vlastnictvi tak me muze zrusit trv. bydliste i bez plne moci.
Cely problem je v tom, ze"dluzim"VZP penize a oni chteji udelat exekuci na byt mojich rodicu, ktery nevlastnim a kde nevlastnim ani hrnek na kavu.
Opakuji, ze jiz skoro 12 let ziji legalne mimo CR, platim zde dane i zdr.poji.
Prosim pomozte mi nekdo, kdo rozumite ceskym pomerum, protoze ja tam neziji a vubec tomu nerozumim. Mimochodem jsem jeste stale obcan CR.
Mockrate dekuji za odpovedi!
2x
v tomto případě doporučuji spíše než trvalý pobyt zrušit, tak jej v souladu s § 10 odst.5 zák.č.133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných čísel, přehlásit:
Změnu místa trvalého pobytu občan ohlásí ohlašovně v místě nového trvalého pobytu. Je-li údaj o místě trvalého pobytu úředně zrušen (§ 12), je místem trvalého pobytu sídlo ohlašovny, v jejímž územním obvodu byl občanovi trvalý pobyt úředně zrušen.
Nebo Vám může zrušit trvalý pobyt Vaše matka, prokáže-li v souladu s § 12 odst.2 výše uvedeného zák.č.133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných čísel, ale musí prokázat, že tento byt již neužíváte - klidně svědecky nebo písemným prohlášením sousedů:
Ohlašovna rozhodne o zrušení údaje o místě trvalého pobytu jen na návrh vlastníka objektu nebo jeho vymezené části nebo na návrh oprávněné osoby uvedené v § 10 odst. 6 písm. c). Navrhovatel je v takovém případě povinen existenci důvodů uvedených v odstavci 1 písm. c) ohlašovně prokázat.
2x
Já jsem v tomto případě pro exekutory, jestliže by mi někdo dlužil a žil v přesvědčení, že se svému dluhu vyhne tím, že se odstěhuje za hranice, tak bych také nebyl moc spokokojen.
Mimochodem k Vašemu dotazu okolo Interpolu. Jednání, kdy se někdo vyhýbá zaplacení dluhu může být hodnoceno jako trestný čin podvodu, nebo tzv. předluženost. Pak se věcí zabývá Policie a (světe div se) Interpol.
Jediné správné řešení Vašeho problému je postavit se ke svým závazkům čelem jako chlap
Ja se k vecem postavim jako chlap, to se nebojte.
V CR neziji jiz temer 12 let , zadne sluzby jsem nevyuzil, zadny vydelek jsem nemel, a ano i presto ze jsem se neodhlasil z vasi vsemocne VZP, ja uz v CR dokazatelne neziji temer 12 let, takze ten dluh je pro me vycucany z prstu at jste kdokoliv. Proste byrokracie potrebuje nekde sehnat penize, kdyz nemuze od mafianu, tak od normalnich smrtelniku, mimichodem, platim dane i pojisteni tam kde ziju, wow jake prekvapeni
Jednoho dne jsem se vzbudli a na účtě mí scházelo přes 24 tisíc a hoooodně dlouho jsem dohledával, o co vlastně jde.
pro případ, že není PŘEDVOLÁNÍ doručeno do vlastních rukou a je ustanoven opatrovník, proti kterému je poté rozhodnutí vyhlášeno a nabyde právní moci a pak se objeví skutečná žalovaná osoba, pak ta může proti rozsudku - již pravomocnému - podat odvolání (a to i přesto, že je pryč odvolací lhůta) neboť v souladu s ust. § 58 zák.č.99/1963 Sb., občanský soudní řád(předpokládám, že jste už někdy o tomto zákoně slyšel...):
Soud promine zmeškání lhůty, jestliže účastník nebo jeho zástupce ji zmeškal z omluvitelného důvodu (pod to spadají i případě, že nebylo účastníku doručeno předvolání a tedy se k soudnímu jednání nemohl dostavit), a byl proto vyloučen z úkonu, který mu přísluší. Návrh je třeba podat do patnácti dnů po odpadnutí překážky a je s ním třeba spojit i zmeškaný úkon.
0x
První věc, zapomněl jsi sdělit zdravotní pojišťovně, že jsi mimo republiku a domluvit se s ní co a jak.
Druhá věc, Tvoje maminka Ti nemůže jen tak zrušit trvalý pobyt. Můžeš se ovšem dobrovolně odhlásit a přihlásit se ´k trvalému pobytu na místním Úřadě. Obávám se, že se to ovšem bez Tvé přítomnosti neobejde - ale zkus to nejdříve vytelefonovat.
O trvalém pobytu a jeho zrušení už jsme tady toho napovídali spoustu. Použij "Vyhledání dotazu", zadej heslo "trvalý pobyt".
Hodně zdaru.
Diky za odpoved.
Ja jsem byl na navsteve v 2001 a byl jsem osobne na VZP pokusit se zrusit zdr. poj., ale rekli mi ze bez potvrzeni, ze mam ZP v zahranici mi to nezrusi.
Je to proste Catch 22, pekneji cesky kocourkov, nebo lepe receno komunismus, jelikoz v CR je "povinne" mit zdravotni poj., tady kde ziji to povinne neni ale je tu trochu jiny system a strhavaji mi soc i zdr z vyplaty.
Takze ja ZP v jistem slova smyslu mam, ale asi ne presne to co matye v CR.
Ja jen nechapu proc musim povinne platit neco, co nevyuzivam, a kdyz neprodukuji absolutne zadny vydelek v CR
Ale to jedno co se tyce dluhu. Co me zajima , maji ti vasi mafiansti exekutori pravo prekrocit prah bytu mych rodicu? Predesilam ze jsem mluvil s Mests. ur a slibili mi, ze matka bude schopna me odhlasit z jejiho bytu a zrusit mi trv. bydl.
Chtel bych vedet jestli po tom co me mamka odhlasi maji stale jakkekoliv pravo je obtezovat!?
Dekuji
0x
www.virtually.cz, články p. Jana Su/...
Hezký den
Dekuji za odpoved.
Ja uz ten svuj pripad zacinam resit, rozesilam dopisy na vsechny strany.
Me jen zajima , jak je mozne, ze kdyz kazdy vi , ze je to exekutorska mafie, proc se s tim neco nedela, legalne? Neni v CR neco jako ACLU v US, proste nekdo kdo neustale kontroluje vladu, zakony apod?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.