Nejste přihlášen/a.
Jiz skoro 12 let ziji mimo CR. Bohuzel tzv. trvale bydliste mam stale u rodicu, i kdyz jsem se ho snazil zrusit pisemne, ale nikdo na to nereagoval.
Dnes jsem mluvil s Mestskym uradem, a tam mi rekli, ze kdyz matka ma byt v druzstevnim vlastnictvi tak me muze zrusit trv. bydliste i bez plne moci.
Cely problem je v tom, ze"dluzim"VZP penize a oni chteji udelat exekuci na byt mojich rodicu, ktery nevlastnim a kde nevlastnim ani hrnek na kavu.
Opakuji, ze jiz skoro 12 let ziji legalne mimo CR, platim zde dane i zdr.poji.
Prosim pomozte mi nekdo, kdo rozumite ceskym pomerum, protoze ja tam neziji a vubec tomu nerozumim. Mimochodem jsem jeste stale obcan CR.
Mockrate dekuji za odpovedi!
v tomto případě doporučuji spíše než trvalý pobyt zrušit, tak jej v souladu s § 10 odst.5 zák.č.133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných čísel, přehlásit:
Změnu místa trvalého pobytu občan ohlásí ohlašovně v místě nového trvalého pobytu. Je-li údaj o místě trvalého pobytu úředně zrušen (§ 12), je místem trvalého pobytu sídlo ohlašovny, v jejímž územním obvodu byl občanovi trvalý pobyt úředně zrušen.
Nebo Vám může zrušit trvalý pobyt Vaše matka, prokáže-li v souladu s § 12 odst.2 výše uvedeného zák.č.133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných čísel, ale musí prokázat, že tento byt již neužíváte - klidně svědecky nebo písemným prohlášením sousedů:
Ohlašovna rozhodne o zrušení údaje o místě trvalého pobytu jen na návrh vlastníka objektu nebo jeho vymezené části nebo na návrh oprávněné osoby uvedené v § 10 odst. 6 písm. c). Navrhovatel je v takovém případě povinen existenci důvodů uvedených v odstavci 1 písm. c) ohlašovně prokázat.
Ja se k vecem postavim jako chlap, to se nebojte.
V CR neziji jiz temer 12 let , zadne sluzby jsem nevyuzil, zadny vydelek jsem nemel, a ano i presto ze jsem se neodhlasil z vasi vsemocne VZP, ja uz v CR dokazatelne neziji temer 12 let, takze ten dluh je pro me vycucany z prstu at jste kdokoliv. Proste byrokracie potrebuje nekde sehnat penize, kdyz nemuze od mafianu, tak od normalnich smrtelniku, mimichodem, platim dane i pojisteni tam kde ziju, wow jake prekvapeni
pro případ, že není PŘEDVOLÁNÍ doručeno do vlastních rukou a je ustanoven opatrovník, proti kterému je poté rozhodnutí vyhlášeno a nabyde právní moci a pak se objeví skutečná žalovaná osoba, pak ta může proti rozsudku - již pravomocnému - podat odvolání (a to i přesto, že je pryč odvolací lhůta) neboť v souladu s ust. § 58 zák.č.99/1963 Sb., občanský soudní řád(předpokládám, že jste už někdy o tomto zákoně slyšel...):
Soud promine zmeškání lhůty, jestliže účastník nebo jeho zástupce ji zmeškal z omluvitelného důvodu (pod to spadají i případě, že nebylo účastníku doručeno předvolání a tedy se k soudnímu jednání nemohl dostavit), a byl proto vyloučen z úkonu, který mu přísluší. Návrh je třeba podat do patnácti dnů po odpadnutí překážky a je s ním třeba spojit i zmeškaný úkon.
První věc, zapomněl jsi sdělit zdravotní pojišťovně, že jsi mimo republiku a domluvit se s ní co a jak.
Druhá věc, Tvoje maminka Ti nemůže jen tak zrušit trvalý pobyt. Můžeš se ovšem dobrovolně odhlásit a přihlásit se ´k trvalému pobytu na místním Úřadě. Obávám se, že se to ovšem bez Tvé přítomnosti neobejde - ale zkus to nejdříve vytelefonovat.
O trvalém pobytu a jeho zrušení už jsme tady toho napovídali spoustu. Použij "Vyhledání dotazu", zadej heslo "trvalý pobyt".
Hodně zdaru.
Diky za odpoved.
Ja jsem byl na navsteve v 2001 a byl jsem osobne na VZP pokusit se zrusit zdr. poj., ale rekli mi ze bez potvrzeni, ze mam ZP v zahranici mi to nezrusi.
Je to proste Catch 22, pekneji cesky kocourkov, nebo lepe receno komunismus, jelikoz v CR je "povinne" mit zdravotni poj., tady kde ziji to povinne neni ale je tu trochu jiny system a strhavaji mi soc i zdr z vyplaty.
Takze ja ZP v jistem slova smyslu mam, ale asi ne presne to co matye v CR.
Ja jen nechapu proc musim povinne platit neco, co nevyuzivam, a kdyz neprodukuji absolutne zadny vydelek v CR
Ale to jedno co se tyce dluhu. Co me zajima , maji ti vasi mafiansti exekutori pravo prekrocit prah bytu mych rodicu? Predesilam ze jsem mluvil s Mests. ur a slibili mi, ze matka bude schopna me odhlasit z jejiho bytu a zrusit mi trv. bydl.
Chtel bych vedet jestli po tom co me mamka odhlasi maji stale jakkekoliv pravo je obtezovat!?
Dekuji
Dekuji za odpoved.
Ja uz ten svuj pripad zacinam resit, rozesilam dopisy na vsechny strany.
Me jen zajima , jak je mozne, ze kdyz kazdy vi , ze je to exekutorska mafie, proc se s tim neco nedela, legalne? Neni v CR neco jako ACLU v US, proste nekdo kdo neustale kontroluje vladu, zakony apod?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.