Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit. Přepažil jsem místnost příčkou s OSB desek a chci na tuto příčku nanést flexibilní lepidlo s perlinkou. A jako finální vrstvu keraštuk. To, že štuk na flexibilním lepidle drží, už mám vyzkoušené, ale nemám žádnou zkušenost flexibilní lepidlo OSB deska, proto potřebuji radu, kterak to zmáknout, aby to drželo. Dík za každou reakci.
Ano, OSB, perlinka s flexilepidlem a keraštuk, to bude držet. Perlinku s lepidlem bych určitě nevynechával, podrží a zpevní spoje desek i celou příčku!
jen bokem ... mě se zdá, že flexi lepidlo (naopak) potvora drží skoro na všem. Takže se toho nebojte.
Jj, flexik dokáže být pěkná sviňucha, občas nejde ani umejt z vercajku. Jednou se mi nechtělo mejt kýbl od flexika, bylo tam jen na dně tak jsem si do toho rozdělal celej kýbl malty na nahazování. Ta malta nešla z tý lžíce zahodit...
Perlinka se dává dnes naprosto na vše - nevím ale proč.
Projektanti tvrdí, že je to pouze dobrej byznys pro prodejce perlinky. Když to někde pak vypraská, stane se tak i s perlinkou a pak je o to problematičtější oprava.
Strašili mě, že na OSB nebude nic držet. Máme asi 30 m2 příček. Rozhodně je nutné osb napenetrovat. Satčí obyčejné penetrace.Čím hustší poměr tím lepší. Pak jsme natáhli lepidlo na to perlinku a pak ještě jednou lepidlo. Pak klasika štuk a drží to rok úplně v pohodě.Soused požil tento postup venku na podbití pod střechou a bez zjevné újmy drží 3 roky. U některých příček jsme perlinku fixovali sponkovačkou, ale zdá se mi to zbytečné. Jinde to drží stejně.
Tak na to rychle zapomeňte. Na OSB jen tak něco nedrží. Nejprve musíte nanést "kontaktní adhezní mústek" přímo na desky OSB. Nanáší se nejlépe malým válečkem. A až po té můžete přijít s perlinkou a lepidlem. A na závěr provedete finální vrstvu štuku. Stěna je hotova. Pokud vše provedete správně máte velkou šanci, že vám to nespadne. ALE JISTOTU nebudete mít nikdy. OSB desky jsou sviňa. Dobře se s nimi dělá, ale jen tak na nich něco nedrží. Pro OSB je nejlepší to "přiznat" a natřít jen lakem.
Mám odzkoušeno. Při aplikaci flexi lepidla bez můstku, celý výtvor do pár let sloupnete ze zdi jako plakát. Krásně to drží při sobě, ale ne tam kde chcete. Toto mi potvrdil každý, s kým jsem se o tom bavil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.