Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vysadit dveře z pantů?

Od: orlando odpovědí: 9 změna:

Zdravím všechny, potřebuji vysadit interiérové dveře z pantů. Byt je pronajatý, nemůžu nijak poničit zárubně ani nekvalitní plovoučku:( Někdo před námi tu malovat, ale panty zřejmě nijak neochránil před barvou... nevím... odstranil jsem z nich všechno, co by nějak zpomalovalo jejich vysazení, ale drží jak přikovaný. Nemáte nějaký tip, jak je z těch zatracených pantů dostat? Díky moc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

1x

Mám za to,že se dveřmi dá pohybovat,tedy zavírat otvírat. V některých pantech jsou malé otvůrky do kterých lze nakapat pár kapek oleje.Dveře jde taky vysadit jejich kýváním a zároveň zvedáním za kliku a nebo pod dveře(u pantu) vsunout sekeru nebo jiný vhodný nástroj(páka) a i to by mělo pomoci.*jasne*

technikjirik*
hodnocení

0x

Vpodstatě barbakan vysvětlil to podstatné. Stačí pod dveře těsně u pantů vložit cokoliv pevného a zapáčit směrem nahoru. Výborně se k tomu hodí tesařské kladívko, ale doporučuju ještě pod něj vložit prkýnko, aby se neponičila podlaha.

hop®
hodnocení

0x

Ještě pozor, pokud máte blízko nade dveřmi špaletu, dát na vršek dveří něco mekčího, ať při rychlém vysazení dveří (když povolí) neurazíte růžek zdi!

orlando
hodnocení

tak pořád nic, promazáno, pod dveře jsem nacpal podložku a ani se nehnou, jestli je něco s pantama...*zed*Každopádně se budu snažit dál a děkuji za rady :)

orlando
hodnocení

Hotovo! díky moc:)

1jara*

Nežli budete dveře nasazovat natřete panty vazelínou.

barbakan*

Sám jsem rád,že Vám šly dveře vysadit a jak bylo psáno niže,taky doporučuji namazat panty.

jabraka*
hodnocení

0x

Při nadzvedávání dveří z pantů si všímejte.

Jestli jsou dveře dostatečně otevřené,aby rohem se neopřely o futro.

Nenadzvedávejte dveřní křídlo jinde,než pod panty.pokud je nadzvedáváte za kliku,na panty se působí pákou a kříží se.

Nejlépe je použít klínek z tvrdého dřeva a ten jemně se současným kývavým pohybem dveří zatloukejte pod dveře.

Existuje zdvihač dveří,páka z ocelového plechu,která se kratším ramenem nasune pode dveře a šlápnutím na delší rameno se dveře nadzvednou,i kdyby byly svařené.

JABRAKA

doplněno 08.08.10 18:13:

Teď mě napadlo,že by ty dveře mohly mít bezpečnostní opěrku nebo závlačku proti vysazení,tak je pořádně zkontroluj.

orlando
hodnocení

No tak podle tohoto návodu jsem to udělal asi špatně, ale fakt je, že to fungovalo. Odstranil jsem z futer zbytky barvy, dal tam mazadlo (něco na ztuhlé panty), chvíli otevíral a zavíral, odpočinul si a pak to šlo. Ale za kliku, pode dveřma s tou pákou to prostě nešlo:(A povedlo se to až když byly dveře dokořán, to je fakt...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]