Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, potřebuji vysadit interiérové dveře z pantů. Byt je pronajatý, nemůžu nijak poničit zárubně ani nekvalitní plovoučku Někdo před námi tu malovat, ale panty zřejmě nijak neochránil před barvou... nevím... odstranil jsem z nich všechno, co by nějak zpomalovalo jejich vysazení, ale drží jak přikovaný. Nemáte nějaký tip, jak je z těch zatracených pantů dostat? Díky moc.
Mám za to,že se dveřmi dá pohybovat,tedy zavírat otvírat. V některých pantech jsou malé otvůrky do kterých lze nakapat pár kapek oleje.Dveře jde taky vysadit jejich kýváním a zároveň zvedáním za kliku a nebo pod dveře(u pantu) vsunout sekeru nebo jiný vhodný nástroj(páka) a i to by mělo pomoci.
Ještě pozor, pokud máte blízko nade dveřmi špaletu, dát na vršek dveří něco mekčího, ať při rychlém vysazení dveří (když povolí) neurazíte růžek zdi!
Při nadzvedávání dveří z pantů si všímejte.
Jestli jsou dveře dostatečně otevřené,aby rohem se neopřely o futro.
Nenadzvedávejte dveřní křídlo jinde,než pod panty.pokud je nadzvedáváte za kliku,na panty se působí pákou a kříží se.
Nejlépe je použít klínek z tvrdého dřeva a ten jemně se současným kývavým pohybem dveří zatloukejte pod dveře.
Existuje zdvihač dveří,páka z ocelového plechu,která se kratším ramenem nasune pode dveře a šlápnutím na delší rameno se dveře nadzvednou,i kdyby byly svařené.
JABRAKA
doplněno 08.08.10 18:13:Teď mě napadlo,že by ty dveře mohly mít bezpečnostní opěrku nebo závlačku proti vysazení,tak je pořádně zkontroluj.
No tak podle tohoto návodu jsem to udělal asi špatně, ale fakt je, že to fungovalo. Odstranil jsem z futer zbytky barvy, dal tam mazadlo (něco na ztuhlé panty), chvíli otevíral a zavíral, odpočinul si a pak to šlo. Ale za kliku, pode dveřma s tou pákou to prostě nešloA povedlo se to až když byly dveře dokořán, to je fakt...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.