Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zateplení garáže

Od: kentoja odpovědí: 8 změna:

Přeji hezký den

Tak mne napadlo udělat pár úprav, ale nejsem z oboru a tak si raději přečtu pár rad a zkušeností.

Mám několik dotazů.

Garáž není vytápěná jen u stropu probíhají trubky k radiátoru nahoru do obýváku. Když bylo venku mínus dvacet pět pod nulou, tak v garáži bylo plus dva.

Chci na plechové garážové dvoukřídlé vrata dát polystyren.

1) má to smysl?

2) jaká síla polystyrenu?

3) jak nejlíp připevnit? Jestli lepit a případně čím nebo jestli šroubovat přes dřevěné lišty.

4) má smysl nalepit na strop garáže polystyren, aby v obýváku nebyla studená podlaha? (plouvoucí)

Pokud ano tak jak silný polystyren?

5) Jak připevnit na strop?

Děkuji předem

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

1x

měl jsem kdysi vytápěnou garáž, teplota 15 i 25°C v zimě zcela běžně. Auto které předtím parkovalo normálně na ulici nebo pod přístřeškem a byl ov celkem slušném stavu po dvou zimách bylo na odpis, zejména prahy a blatníky. Prorezavělé. Od té doby fandím garážovým stáním a přístřeškům.

hanher*
hodnocení

0x

1. ano, má

2. 6- 8cm

3. přilepit

4. dle mě má

5. Terčíky a přivrtat

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den zateplit 8 a vic strop a nejlepe zateplit fasadu z venku minimalne 10cm smysl to ma nebudete mit chladno v obyvaku dale zateplit garazova vrata urcite aspon taky 10cm ale radeji vic a pripevit bud lepidlem na polystyren co se dava na fasadu a nebo penou na lepeni polyse

jabraka*
hodnocení

0x

U garáže je trochu jiný pohled na zateplení,než u obytných místností.Pokud je garáž vytápěná,tak nám záleží na úniku tepla.pro auto samo to moc výhoda není,o dost rychleji probíhají korozní pochody.Protože s garáží sousedí obytné prostory,tak tady je reálné zateplení doporučeno.Strop pod obývákem je potřeba zateplit.a to aspoň 10 cm EPS.Silnější snad potřeba není,když je prostor garáže teplejší,než venkovní.Tam kde garáž sousedí s venkovním prostředím,by měla přijít izolace 20 cm.Dveře garáže je třeba zateplit také 20 cm EPS.Lepí se nízkoexpanzní pěnou.Pokud je místo,bylo by dobré zateplit i futra,aby se zakryl tepelný most

přes futra.

JABRAKA

hodnocení

0x

teplá garáž způsobuje srážení vodních par a pak i korozi kovových součástí. Mě se zdá pro auto teplota kolem nuly v takovým mraze jak uvádíte naprosto super.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

to je jasan ze pristresky jsou nej bylo by to nejlepsi a z garaze udelat dilnu a je bez starosti a nebo jako to nekdo dela po prijezdu oplachnout venku auto

alf*

oplachovat každý den auto když je třeba -5°C (i víc), to bych tedy nechtěl. Ani v +3°C nic moc krčit se u podběhů a plazit se abych opláchnul celý spodek od solanky.

hodnocení

0x

Asi bych zateplil jen strop, ať je v garáži pod nulou. Auto a teplá garáž...to je hrob.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]